ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Croații s-au pronunțat, într-o majoritate zdrobitoare, pentru definirea constituțională a căsătoriei drept o uniune între un bărbat și o femeie, în ciuda faptului că Primul Ministru Zoran Milanovič și membrii Guvernului au votat împotriva acestei prevederi.

Referendumul a fost declanșat după ce susținătorii familiei naturale au strâns peste 750.000 de semnături. Legea croată nu prevede niciun fel de prag de validare a referendumului, astfel că amendamentul constituțional se consideră amendat.

În Europa, Polonia, Belarus, Moldova, Bulgaria, Serbia și Muntenegru mai au un astfel de amendament constituțional.

În România, Constituția statuează familia ca fiind „întemeiată pe căsătoria între soți” (art. 48), iar Codul Civil, care cuprinde cele mai importante reglementări referitoare la raporturile dintre persoanele fizice, interpretează soții ca fiind un bărbat și o femeie, căsătoriți (art. 258 și 259).