ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Tudor Popescu, unul din cei mai cunoscuţi atei din societatea românească, a făcut câteva declaraţii surprinzătoare pentru cineva care nu crede în Dumnezeu.

[p] LIBRARIE.NET - Cartile pe care le cauti

Într-un interviu acordat Agerpres în 2014, CTP afirmă că este "materialist, pozitivist, raţionalist până la demenţă", dar recunoaşte că a "trăit un şoc la Ierusalim".

Jurnalistul de la Gândul spunea că avea mereu impresia că era urmărit de o Cineva, "nu neapărat o fiinţă umană".

"Pentru prima dată în viața mea simțeam că ceva nu e în regulă în jurul meu. Mecanismele exacte ale minții mele nu mai funcționau la parametri nominali. Aveam un ecart pe care nu mai puteam să-l umplu. Mi se părea că în locurile acelea cu adevărat s-a întâmplat ceva ieșit din material. E foarte greu de descris senzația. Unde întorceai capul, aveai această senzație. De pildă, multe momente acolo am avut senzația că mă urmărește cineva, că există un ochi. Nu neapărat o ființă umană. Era deosebire.

Nu mă urmărea un om. Aveam mereu impresia că există o entitate, ceva, acolo, care se uită la mine, de oriunde m-aș fi întors", a spus CTP.

Tot la Ierusalim, CTP şi-a dat seama că Biblia există deşi până atunci nu credea.

"Deci, în Ierusalim m-aș întoarce întotdeauna. În plus, era fascinant să-ți dai seama că Biblia există. Eu nu credeam asta. Pentru mine, Armaghedon era un concept. Și, în momentul în care am intrat în Armaghedon, că așa era localitatea acolo, nu-mi venea să cred. Toate locurile menționate în Biblie existau. De pildă Gheena. Ce este Gheena? Să te ardă flăcările Gheenei. Și, dacă scoți un e, rămâne ghenă și e greșit. Nu e greșit. Am constatat cu stupoare că există o asemănare absolut neașteptată între ghenă și Gheenă. Ce e Gheena? E ceva foarte terre a terre. Pe o latură a Ierusalimului se aruncau cadavrele de vaci, de boi ... Resturile de animale erau aruncate într-o râpă și acolo putrezeau. Intrând în putrefacție, ieșea un soi de flăcări cu fum din ele. La soarele acela teribil care e acolo, ieșea un soi de flăcări sulfuroase, din cadavrele alea de animale. Acea pantă din marginea Ierusalimului se numește Gheena. Flăcările Gheenei sunt astea de acolo", a spus ziaristul de la Gândul.

http://youtu.be/LfJCquIOyjw?t=14m25s