ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Pimen Vlad, egumenul Chiliei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, din cadrul Schitului românesc „Lacu”, din Sfântul Munte Athos, a susținut conferința cu titlul „Povestiri din Sfântul Munte”, organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin ASCOR Suceava și Fundația „Ana – inimă de copil”, potrivit atitudini.ro.   

Conferința a avut loc în sala Prestige Ballroom din Suceava, în seara zilei de vineri, 19 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințirului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților.

Site-ul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților notează că părintele Pimen Vlad le-a vorbit sutelor de spectatori prezenți în sală, dar și celor care au urmărit online conferința, despre minunile săvârșite de Maica Domnului în Muntele Athos, despre așezămintele monahale din „Grădina Maicii Domnului”, precum și despre odoarele care le împodobesc, și nu în ultimul rând despre puterea rugăciunii înălțate Născătoarei de Dumnezeu.

Totodată, părintele Pimen a oferit sfaturi spre folosul duhovnicesc al tinerilor și al familiilor, dragostea de aproapele fiind mereu soluția pentru problemele cotidiene, cu atât mai mult în Postul Paștilor, în această perioadă a urcușului spre Înviere. În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri, părintele stareț a vorbit, între altele, despre prietenie, despre relația cu duhovnicul, dar și despre smerenie și filantropie.

Între cei care, potrivit inițiatorilor acestei întâlniri, „s-au hrănit cu povești pline de înțelepciune, fiind purtați de duhul sacru al Sfântului Munte, într-o seară dedicată adâncimii și frumuseții credinței ortodoxe”, s-au numărat reprezentanți ai Centrului Eparhial, clerici din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, membri și voluntari ASCOR, precum și credincioși din mai multe zone ale județului.

Conferința integrală poate fi ascultată mai jos: