Istorie

Foto/Document Victor Roncea: Mulțumesc ofițerului care ne-a scăpat cu viață pe 14 iunie 1990, șoferului Daciei salvatoare care ne-a dus la Guvern și autorului imaginii halucinante cu minerii călare pe noi! FOTO

Așa am ieșit din Piața Universității, în dimineața zilei de 14 iunie 1990, înghesuit în spate de ofițerul care ne-a scăpat de linșaj, împreună cu alți trei colegi, dintre care o tânără studentă la Arhitectură ajunsă cu rochia sfâșiată. A fost Dacia noastră salvatoare.

Comunicat / Video 13 iunie este o zi importantă pentru societatea civilă românească. Vă așteptam alături de noi, la Marșul Golanilor din București, la ora 19:00! VIDEO/COMUNICAT

Marți, 13 iunie, începând cu ora 19:00, pe traseul Piața Revoluției - Piața Universității, va avea loc un mars comemorativ organizat de organizațiile civice N.O.I. (Neam Onoare Identitate), H&P (Honor et Patria), Camarazii România, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Starea de Libertate și Legitimă Apărare.

S-au împlinit 100 de ani de la trecerea la Domnul a marelui istoric și academician Dimitrie Onciul, unul dintre oamenii de mare valoare ai acestei țări care au desfășurat și o puternică activitate studențească (20 martie)

Dimitrie Onciul s-a făcut remarcat în domeniul cercetării istorice, motiv pentru care, la doar cinci ani de la obținerea doctoratului, în 1889, a devenit membru corespondent al Academiei Române. În 1896 a devenit profesor de istorie veche a românilor la Universitatea din București.