ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O anchetă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a relevat faptul că un lanț de magazine din Reșița și Caransebeș fraudau bugetul de stat.

Mai mult decât atât, convorbirile interceptate în dosarul de evaziune fiscală arată și modul în care reprezentanții magazinelor Mona Lisa vindeau carne stricată.

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică au descins miercuri la mai multe locații din Reșița și Caransebeș ale lanțului de magazine Mona Lisa. Potrivit anchetatorilor, administratorii Mona Lisa au pus la punct un mecanism prin care au reușit să frudeze bugetul de stat cu aproximativ 90.000 de lei lunar, scrie redesteptarea.ro.

Astfel, administratorii firmei declarau venituri mult mai mici pentru a plati impozite mult mai mici.

„Opre Rodica Maria, în conivenţă cu Bondoc Ion le-a dispus şefilor de magazine să ţină o evidenţă dublă a vânzărilor zilnice realizate, respectiv încât să emită bonuri fiscale pentru toate vânzările către persoane fizice, iar ulterior, la finalul zilei, să le introducă parţial într-o altă casă de marcat, vânzările astfel diminuate fiind declarate organelor fiscal” se arată într-un document oficial al anchetei.

O problemă mult mai gravă pentru singuranța consumatorilor o reprezintă faptul că în urma anchetei efectuate s-a descoperit faptul că lanțul de magazine vindea carne stricată, plină de mucegai.

Potrivit unei interceptările realizate în dosar în data de șapte iulie 2014, doi angajați discută despre modul în care trebuie spălată și vândută șunca de casă plină de mucegai.

"CIPI: Da!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: CIPI, salut!
CIPI: Salut!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Şunca de casă ce mi-o venit sâmbătă îi plină de mucegai, are numa bobiţe de mucegai pe ea.
CIPI: Da, s-o cureţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Hm?
CIPI: S-o cureţe!
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi s-o….
CIPI: Ha?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi am curăţat-o da iară se face.
CIPI: Şi la noi aicia. A văzut-o şefa, deci o… o spălaţi şi o daţi şi mâine… noi o spălăm azi, mâine se face înapoi?
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Păi… Da, da, da, da, da. Deci rămâne în vânzare, da?
CIPI: Păi rămâne. Mai poţi s-o scoţi şi după aia, dacă nu merge mi-o dai înapoi că ce… drac să fac…
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Îhm, bun.
CIPI: Ea zice: dă-le. Că eu i-am arăta-o, ştii? Azi o spălăm, mâine îi înapoi, câteva bobiţe.
CORNEANU LIPOU DORU DUMITRU: Aşa e. Da. Da.
CIPI: Şi e în frig ţinută, da asta e."

Procurorii continuă ancheta în dosarul în care prejudiciul total este estimat la trei milioane de lei.