ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Befu, fost jurnalist la Gândul în anul 2009, a refuzat oferta Serviciului Român de Informaţii de a fi racolat, luând totul drept o anchetă jurnalistică, dar publicaţia nu l-a sprijinit, evitând să publice dezvăluirea.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Jurnalistul de investigaţii Daniel Befu scrie astăzi pe propriul său site, numit Investigaţii Cenzurate. Articolul se numeşte "Am ochi albaștri (Cum m-a racolat SRI. Povestea mea completă)".

În debutul anului 2009, Daniel Befu a fost contactat de un fost coleg de şcoală, care i-a propus să colaboreze cu SRI. A discutat cu responsabilii din redacţie şi a stabilit cu aceştia să semneze şi să facă de fapt o investigaţie de presă. A semnat cu SRI.

Apoi a fugit de la întâlnirea cu reprezentantul SRI, luând angajamentul cu el şi a vrut să scrie. Gândul nu a publicat investigaţia. Daniel Befu urma să-şi toarne colegii, atunci când anumite articole şi investigaţii ar fi fost oprite sau influenţate de mecanismul redacţional.

Pentru aceste servicii, ar fi trebuit să fie plătit cu salariul minim pe economie. La informaţii ieşite din comun, Daniel Befu lua o primă de 1.000 de lei. O dată pe an primea o temă de investigaţii, fiind servit cu un dosar.

A spus nu. Acum, Daniel Befu  afirmă că este gata să se lase pe mâna testului cu poligraful, mânuit de confraţii săi ce doresc să-l verifice, dacă minte sau spune adevărul când afirmă aceste lucruri.