ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puţin în Capitală, programul activităţilor de Ziua Naţională se anunţă unul destul de colorat. La defilare, alături de armia română vor bomba piepturile militari din Franţa, Turcia, Polonia şi SUA. Pe sub Arcul de Triumf vor trece 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, SRI, SPP şi 200 de mijloace tehnice iar 35 de aeronave vor survola piaţa.

Pe ruta Sinaia-Bucureşti, Principesa Margareta şi principele Radu vor face un drum simbolic cu trenul regal iar la finalul călătoriei va fi inaugurat "Salonul Regal" din Gara de Nord, restaurat în forma din vremea regelui Carol I. Trenul ar trebui să ajungă în Gara de Nord în jurul orei 16.00.

Tot de 1 Decembrie, atât la Palatul Parlamentului cât şi la Palatul Victorie se va organiza "Ziua Porţilor Deschise".

De la Marea Sărbătoare nu puteau lipsi evenimentele organizate de Primăriile de sector. Dacă Sectorul 2 se evidenţiază cu 100.000 de sarmale şi ţuică fiartă, administraţia de Sectorul 6 oferă 1.000 de porţii de fasole cu ciolan (în zona Pieţei Drumul Taberei).