ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentarul PNL, Daniel Gheorghe, a avut o reacţie foarte interesantă la rezultatele alegerilor din Grecia, acolo unde formaţiunea Syriza a câştigat cele mai multe voturi.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Daniel Gheorghe afirmă că "experimentul de inspiraţie germană al austerităţii se doveşte a fi total neviabil în Grecia", iar UE "trebuie să renunţe la birocratism" şi să nu mai vadă "în greci, români și alte neamuri entități sociale marginale".

Deputatul mai declară că Bruxelles-ul suferă "dintr-un mecanism de incapacitate de înțelegere a civilizațiilor spațiului balcano-mediteranean".

Iată mesajul integral postat pe facebook

Nu-mi permit să judec ori să dau verdicte însă cred că astăzi poporul grec a oferit o lecție dură Uniunii Europene. O lecție care ne dovedește faptul că o Comunitate Europeană cu doua viteze și divizată între state de rangul I și state cu drepturi limitate nu poate deveni niciodată o Europa a națiunilor demne și a cetățenilor cu adevărat liberi. Experimentul de inspirație germană al austerității se dovedește a fi total neviabil în Grecia, precum a fost neviabil la o altă scară și în România în anii trecuți. UE trebuie să renunțe la birocratism și să înțeleagă că a vedea în greci, români și alte neamuri entități sociale marginale care la un moment dat pot deveni subiecte de experimente economice ori de altă natură înseamnă a se fragiliza pe sine.

Bruxelles-ul astăzi suferă puternic dintr-un mecanism de incapacitate de înțelegere a civilizațiilor spațiului balcano-mediteranean, spațiu matrice al civilizației și culturii europene. Ceea ce trebuie să înțeleagă lumea occidentală este faptul că mai tot ceea astăzi definim ,,Europa,, s-a născut aici în sud-estul marginalizat al continentului. De la filosofii clasici la Sfinții Părinți ai Bisericii, de la pionierii științelor exacte și până la mari legislatori ai lumii, mai cu toții și-au avut obârșia în acest teritoriu mărginit la vest de Roma, la sud de Creta, la nord de Carpați și la est de Cappadocia; în fond însăși ,,Europa,, în antichitate nu a însemnat inițial nimic altceva decât țărmul grec balcanic opus țărmului grec anatolian! O Europă care nu i-ar respecta pe greci ar însemna o Europă care nu și-ar respecta însăși propriile sale fundamente de civilizație !

Și să nu uităm că pe vremea când orașe mari ale Europei de azi precum Bruxelles-ul ori Berlin-ul încă nu-și puseseră piatra de temelie, de aici din Balcanii mult huliți, din centrul tradiția greco-romano-creștine a strălucit un oraș glorios de unde pentru aproape 1000 de ani s-a condus ceea ce se înțelegea la vremea respectivă ca fiind ,,lumea,, : Constantinopol !!