ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe persoane au semnat o scrisoare deschisă către preşedintele Klaus Iohannis prin care îi cer acestuia să ia atitudine faţă de situaţia de la Băiculeşti, acolo unde edilii locali ignoră o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Practic, este vorba despre cazul Simonei Niculescu, cea care a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă "ce obligă Consiliul Local Băiculești să ia măsuri URGENTE (10 zile) pentru reabilitarea drumului comunal (absolut impracticabil) ce deservește locuința dumneaei", arată textul scrisorii.

La un an şi patru luni de la această decizie, nici acum Primăria Băiculeşti nu a luat nicio măsură."Acest cetățean a rămas blocat la locuință la prima zăpadă, iar reprezentanții ISU Băiculești au sfătuit familia să se mute în California sau să-și ia Jeep dacă nu pot circula pe acel drum", se arată în document.

Semnatarii scrisorii afirmă că le este "silă" de "caracatița statului pe care îl reprezentați, cu o administrație coruptă până la măduvă în care nici un reprezentant (prefect, prim-ministru, Președinte) nu recunoaște că reprezintă „Statul”, acela care prin lege teoretic ajută cetățenii să ducă la îndeplinire hotărârile judecătorești", scriu aceştia.

Autorii îi cer preşedintelui Iohannis să intervină folosindu-şi prerogativele legale, pentru a pune capăt abuzurilor.

Iată textul integral al scrisorii către preşedintele Iohannis

Domnule Președinte,

vă scriem astăzi din toate colțurile României și din străinătate, urmare al unui abuz flagrant al administrației publice naționale. A făcut deja multă vâlvă în presă și va mai face acest caz.

Doamna Simona Niculescu este mândra beneficiară din data de 19 noiembrie 2013 (de aproape un an și jumătate) a unei hotărâri judecătorești definitivă și irevocabilă ce obligă Consiliul Local Băiculești să ia măsuri URGENTE (10 zile) pentru reabilitarea drumului comunal (absolut impracticabil) ce deservește locuința dumneaei. Trebuie specificat că acel drum deservește aproape 20 de familii, dar și Biserica și cimitirul satului Valea Brazilor.

Cu toate acestea, NICI ACUM nu s-a întâmplat acest lucru. Acest cetățean a rămas blocat la locuință la prima zăpadă, iar reprezentanții ISU Băiculești au sfătuit familia să se mute în California sau să-și ia Jeep dacă nu pot circula pe acel drum.

Cunoaștem acest caz deoarece doamna în chestiune a avut răbdarea să se lupte în instanță împotriva membrilor administrației publice locale, ceea ce majoritatea românilor nu fac ÎNCĂ. Constatând apoi reaua credință și reaua voință a acelorași lefegii, a depus plângeri oficiale la prefect, la primul ministru, la administrația prezidențială, ceea ce majoritatea românilor nu fac ÎNCĂ. Constatând indolența și lipsa de interes a superiorilor ierarhici, doamna a mai mers în instanță, obținând obligarea Consiliului Local Băiculești la plata unei penalități de 100 de lei/zi întârziere, ceea ce majoritatea românilor nu fac ÎNCĂ. Presa scrisă și televizată, atât centrală cât și locală, a relatat pe larg „aventurile” reabilitării acestui drum, dar câți români nu sunt în situații asemănătoare fără să se fi scris o linie despre drama dumnealor?

Astăzi însă am luat cu toții la cunoștință de răspunsul pe care l-ați primit sau îl veți primi din partea secretarului primăriei și al unui consilier (!), primarul în calitate de conducător al instituției a avut alte treburi decât să vă răspundă. Și de fapt nici nu vă este adresată scrisoarea, cu toate că i-ați interpelat pentru acest caz absolut abuziv. Dumneavoastră figurați „spre știință”.

Presa locală a descris în mod delicios știința de carte a domnilor secretar și consilier în acest articol : „Șef de administrație, agramat! S-au făcut de râs la Iohannis” (CLICK AICI).

Domnule Președinte, ne este milă de dumneavoastră și deopotrivă milă de noi românii care am ajuns să fim reprezentați de un Președinte căruia secretarul primăriei de la țară îi scrie agramat, fără a i se adresa direct, doar „spre știință”. Ne este milă de noi și silă de faptul că noi românii am ajuns să ne milogim la toate instituțiile statului unde angajații beau cafele, își permit să ne închidă telefonul în nas dacă cumva insistăm asupra urgenței unei cereri depuse, răstindu-se la noi să așteptăm 30 de zile răspunsul în doi peri pe care îl vom primi. Ne este milă de noi și silă de caracatița statului pe care îl reprezentați, cu o administrație coruptă până la măduvă în care nici un reprezentant (prefect, prim-ministru, Președinte) nu recunoaște că reprezintă „Statul”, acela care prin lege teoretic ajută cetățenii să ducă la îndeplinire hotărârile judecătorești. Ni se rupe sufletul de o comunitate rurală, comuna Băiculești, ce are un potențial turistic, agronomic, industrial enorm, dar care este administrată dezastruos iar funcția de arhitect șef al comunei o ocupă (în total dispreț al prevederilor legale) un cetățean fără studii superioare, electrician de meserie și viceprimar de profesie.

Unii dintre noi, revoltați de situația în care se află doamna Simona Niculescu de a nu putea vedea respectată hotărârea instanței împotriva administrației publice, i-am propus să ne asociem numele unei scrisori deschise către dumneavoastră publicată în presă, ceea ce și facem astăzi, în speranța că veți lua măsuri UTILE în acest caz.

Domnule Președinte, românii sunt sătui peste poate de astfel de situații. Din păcate, cazul doamnei Niculescu nu este singular, mulți cetățeni din România se luptă împotriva lăcomiei, inerției și incompetenței membrilor administrației publice locale. Este timpul să simtă pe pielea lor toți acești angajați ai STATULUI, prin urmare angajați AI NOȘTRI, că POT FI și VOR FI controlați și sancționați în activitățile lor ce prejudiciază drepturilor cetățenilor români.

Vă solicităm astăzi să dați un exemplu de implicare și rezolvare a situației doamnei Niculescu din Băiculești. Aveți prerogative în funcția de Președinte al Țării, folosiți-le. Avem rugămintea să nu mai lăsați o femeie să se lupte singură cu indivizii pe care îi puteți urmări mai jos, filmați de Antena 1. Pentru a înțelege amploare dramei, vă rugăm să urmăriți atent cum consilierul Olimpian Derviș (la sfârșitul înregistrării) se revoltă pentru faptul că s-a făcut un proiect pentru reabilitarea unui drum, cheltuială inutilă cică. O căruță de pietriș corespunde după dumnealui perfect normelor legale. Din România, țara lucrului bine făcut. Europa, anul 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=lfThBrV_RqM

Semnează:

- Iosif Karoly Kiss, Inginer Horticol, Târgoviște, Dâmbovița
- Daniela Serban, Inginer chimist cu master in administratie publica si studii post-universitare in dezvoltare durabila. Valu lui Traian, judet Constanta
- Pr. Mihai Andrei Aldea, doctorat în filologie, specializarea folcloristică, la Academia Română, INEF "C-tin Brăiloiu", doctorand al Facultăţii de Istorie a UB, Mânăstirea Paltin-Petru Vodă
- Iulian Capsali, Regizor/Publicist, București
- Larisa Calu, Doctor in Chimie, Bucuresti, Romania
- Petrica Ceapa,Liceul Metalurgic Galati, Londra-Anglia
- Cioaca Ionela, Studii universitare-Relatii Publice, Stockholm Suedia
- Dragoş Geamănă, Psihoterapeut, Bucureşti
- Paula Nita - contabil (economist), sat Ciocanari, comuna Niculesti, judet Dambovita
- Calin Gabor,Liceul Industrial Zlatna.Torrejon del Rey -Spania
- Cristian Farkas, cetățean roman, Bucuresti
- Horia Stoicanu : literat, compozitor, București.
- David Grigore Marian, Economist, UK, Nottingham
- Mihaela Roman, studii Limbi Straine, Buzau
- Tirnoveanu Mihai, medic stomatolog, Brasov
- Dr Denis Mereuta, Guyane Francaise
- Iulia Matei, traducator, master in economie, Bucuresti
- Florin Hiru, medic, Moinesti,Bacău
- Cristea Nistor - Horticultor Freelancer Landscapers , Bucuresti
- Olar Doru, medic stomatolog, Bistrita
- Mitu-Ratiu Florin studii medii Bucuresti
- Rosu Petrica studii medii Segarcea Deal Teleormnan
- Iliescu Dumitru studii medii pensionar Baiculesti
- Dana Făt ,economista
- Atudorei Anamaria, economist, Iasi
- Liviu Ionuț Rădulescu, BT, Constanța, Constanța
- Radu Andrei Bacau
- Traian Apostoleanu
- Dan Misailescu, programator și interpret de muzică populară
- Nicu Părlog, cercetător biolog, scriitor şi jurnalist
- Bacanu Marinela, Masterat in Administratie Publica, comuna Baltesti, jud. Prahova
- Hrimiuc Minodora, Medic primar
- Dan Tănasă, psiholog, Sfântu Gheorghe