ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comandantul șef al Corpului Gardienilor Revoluției din Iran, generalul Hossein Salami, a declarat vineri că Israelul va fi îngropat în Gaza, pe fondul tensiunilor legate de moartea a șapte membri ai acestui organism militar de elită la Damasc, într-un atac atribuit statului israelian, informează EFE, potrivit Agerpres, citat de stiripesurse.ro

„Mesajul Rezistenței este că vom îngropa regimul sionist (Israel) în Gaza”, a declarat militarul iranian în timpul unui discurs cu ocazia "Zilei Al Quds" (Ierusalim) în favoarea eliberării Palestinei.

Așa-numita Axă a Rezistenței este o alianță informală condusă de Teheran, profund antiisraeliană și formată din organizații militante precum Hezbollah, rebelii houthi și mișcarea islamistă Hamas, printre alte grupuri.

"Avertizăm că nicio acțiune a vreunui inamic împotriva sistemului sacru al Republicii Islamice nu va rămâne fără răspuns", a asigurat Salami, într-o aparentă referire la moartea gardienilor revoluționari în atacul împotriva consulatului din Damasc, atribuit de Teheran Israelului.

"Arta națiunii iraniene este de a distruge puterea imperiilor și de a demonstra adevărul credinței împotriva lipsei de validitate a necredinței și politeismului", a adăugat el.

Militarul iranian a mai dat asigurări că "nicio putere hegemonică nu poate lovi Iranul", într-o aparentă aluzie la Statele Unite.