ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Philipp Kruse este unul dintre avocații implicați în Inițiativa cetățenească prin care se cere Parlamentului European să respingă noile Regulamente Sanitare Internaționale modificate și noul Tratat al OMS pentru pandemii. Aceste noi instrumente sunt negociate și urmează să fie finalizate în mai 2024 și aduc schimbări majore care ne vor afecta pe toți. Însă, potrivit avocatului elvețian, procesul acestor negocieri are loc în spatele ușilor închise și într-un ritm foarte accelerat, nu se relatează și nu se discută despre acestea nici în ziare, nici în parlamentele naționale, nici în societate. 

„Este un lucru inacceptabil pentru că aceste două instrumente legale ne vor afecta pe fiecare dintre noi prin reducerea dreptului nostru la autodeterminare, a dreptului în general la demnitate umană și vor elimina principiul fundamental al participării democratice”, avertizează Philipp Kruse.

Mai jos oferim un fragment relevant din discursul său în Parlamentul European:

Suntem cu toții îngrijorați de presiunea puternică exercitată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a-și extinde puterile, capacitățile sale structurale și financiare, cu efecte permanente asupra suveranității țărilor și asupra autodeterminării popoarelor.

OMS va înființa o structură totalitară clasică și vrea să se asigure că importanța Constituțiilor noastre naționale va deveni zero. Dacă analizăm bine aceste Regulamente Sanitare Internaționale, vom găsi cinci elemente care arată foarte clar că:

1. Există deja un mecanism de autoîmputernicire, care va fi însă extins la un nivel teribil. Va fi mult mai simplu decât este azi ca o persoană, directorul general, să declare o urgență sanitară de interes internațional. Nu trebuie decât să pronunțe cuvântul în microfon;

2. Tot ceea ce OMS va publica cu titlul de recomandări va deveni obligatoriu. Mulți oficiali spun că e vorba, de fapt, despre recomandări, însă nu este adevărat. Vor deveni obligatorii;

3. Într-un astfel de regim, în care o singură persoană declară urgență sanitară și are toată puterea de a face recomandări, care sunt obligatorii din punct de vedere juridic, nici nu mai putem discuta despre drepturi umane fundamentale. Fie că ele sunt încă șterse din articolul 3, fie că vor fi readăugate, acest lucru nu va schimba rezultatul. Nu va exista nicio protecție efectivă la nivel național pentru drepturile umane fundamentale;

4. În ambele aceste instrumente – Tratatul pentru pandemii și în Regulamentele sanitare modificate – avem prevederi care spun clar că OMS va fi singura instituție de pe planetă care va avea permisiunea să definească adevărul în chestiuni de sănătate, inclusiv să cenzureze.

5. Nu va exista niciun mecanism de corecție, niciun mecanism de control cu privire la OMS, care să corecteze vreo recomandare greșită, sau [să anuleze] declararea în mod greșit a unei urgențe sanitare de interes internațional.

Toate acestea nu sunt în interesul sănătății noastre, ci în interesul acestor sponsori care definesc adevărata strategie din spatele acestor mecanisme.

Nu ne trebuie cunoștințe aprofundate de drept ca să ajungem la aceste concluzii, și anume că acestea vor afecta serios și vor reduce la minimum structura obișnuită a Constituțiilor noastre. Nu va exista o separare a puterilor, nu va exista un sistem de control și echilibrare. Principiul statului de drept [supremația legii] va fi anulat și înlocuit cu supremația urgenței. Nu vom mai avea drepturi.

Am văzut că acest mesaj nu a ajuns la public. Practic nicio dezbatere nu a avut loc în vreun parlament, cu foarte puține excepții. Menționez o excepție: Andrew Bridgen, membru al Parlamentului britanic, care a insistat să aducă acest subiect în discuție.

Mulți oameni au dormit în trecut. Dar dacă acești oameni ar înțelege ce va urma pentru ei în viitor ar fi oripilați și cu siguranță nu vor accepta această structură de putere permanentă a OMS, a GAVI și a Comisiei Europene. Să continuăm să îi informăm pe cetățenii noștri. 
 
VIDEO: