ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin l-a numit marți pe Nikolai Patrușev în funcția de consilier prezidențial, la fel ca și pe vechiul său aliat Aleksei Diumin, în timp ce pe consilierul său economic Maksim Oreșkin l-a promovat în postul de adjunct al șefului administrației prezidențiale, a anunțat marți Kremlinul, potrivit Reuters, citat de Agerpres

Putin l-a lăsat pe Anton Vaino în calitate de șef al administrației prezidențiale, iar Aleksei Gromov și Serghei Kirienko și-au păstrat funcțiile de prim-adjuncți ai lui Vaino. Dmitri Peskov rămâne și el în funcția de secretar de presă.

Diumin, o fostă gardă de corp a lui Putin, devenit guvernator al regiunii Tula, și fost ministru adjunct al Apărării, a devenit consilier prezidențial.

El va supraveghea industria de apărare, iar Nikolai Patrușev va avea atribuții în domeniul construcțiilor navale, a declarat marți purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, reconfirmat în funcție.

Maksim Oreșkin a fost promovat în funcția de adjunct al șefului administrației prezidențiale alături de Dmitri Kozak, Dmitri Peskov, Vladimir Ostrovenko și Magomedsalam Magomedov.

Referitor la Oreșkin, Peskov a specificat că acesta se va ocupa de problemele economice și de transport.

Cât despre Patrușev, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că sectorul construcției navale este un sector strategic, complex și vast, în care experiența acestuia va juca un rol important.

Nikolai Patrușev, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a ocupat timp de 16 ani funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

În această funcție, el a fost înlocuit de Serghei Șoigu, pe care Putin l-a înlăturat în mod neașteptat duminică din funcția de ministru al Apărării.