ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a anunţat că va prelua pentru 16 miliarde de dolari (4 cash, restul sub formă de acţiuni) aplicaţia de mesagerie instant WhatsApp. La această sumă uriaşă se mai adaugă acţiuni de 3 miliarde de dolari pe care le vor primi fondatorii şi angajaţii WhatsApp.

WhatsApp are un succes remarcabil în acest moment, fiind folosită de către 450 de milioane de persoane. Conform datelor companiei, zilnic se transmit 27 de miliarde de mesaje, aproape de numărul total al SMS-urilor din reţelele tutoror operatorilor de telefonie mobilă din lume. Noua ţintă este atingerea pragului de 1 miliard de utilizatori. Compania WhatsApp  are 50 de angajaţi, dintre care 32 sunt programatori.

Serviciul WhatsApp permite trimiterea de mesaje, poze şi mici fişiere audio-video pe internet între diverşi utillizatori. În primul an de folosinţă serviciul este gratuit, apoi se percepe o taxă de 1 dolar pe an. Această taxa poate fi însă "fentată", utilizatorii făcându-şi alt cont. WhatsApp este o alternativă mult mai evoluată a SMS-ului.

"WhatsApp este pe punctul de a conecta un miliard de persoane. Serviciile care ating un astfel de nivel au o valoare neverosimilă", se spune în comunicatul lui Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

La bursa de pe Wall Street anunţul nu a fost bine primit, acţiunile Facebook înregistrând o scădere cu 5%.

Compania WhatsApp a fost fondată în anul 2009 de către ucraineanul Jan Koum şi americanul Brian Acton, ambii foşti angajaţi Yahoo!, sediul fiind în Silicon Valley. În 2011, Sequoia Capital a investit 8 milioane de dolari în dezvoltarea afacerii.