ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Partidul UKIP, din Marea Britanie, care se autodenumește "non-rasist", a lansat o nouă campanie suburbană la adresa românilor și bulganilor, care s-ar fi dorit una împotriva imigrației ilegale în Anglia, susținând că, în 2014, 29 de milioane de români și bulgari vor invada Marea Britanie. De menționat și faptul că cele două țări au în total aproximativ 28 de milioane de locuitori...

Într-un afiș, partidul non-rasist, ferm atașat valorilor libertății, se scrie că românii și bulgarii sunt niște "gândaci extratereștri urâți și slinoși".

În același afiș se mai menționează, (probabil) ironic, faptul că, până în 2016, "the Bulgmanians" vor pune stăpânire pe Marea Britanie, iar în curând pe întreaga planetă, non-rasiștii de la UKIP afirmă că românii arată precum fostul premier Victor Ciorbea, iar bulgarii, deși ne seamănă, au "ochii mai ciudați".

[gallery columns="2" link="file" ids="9366,9367,9368,9369" orderby="rand"]

Premierul David Cameron, a cărui campanie contra imigrației ilegale a avut drept rezultat scoaterea din țară a 11 astfel de persoane, a afirmat, într-un editorial pentru Financial Times, la sfârșitul lunii noiembrie că vor fi luate mai multe măsuri contra acestui flagel.
Dar desigur oamenii sunt cel mai preocupaţi de acţiunile pe care le facem acum. Schimbăm regulile astfel încât nimeni să nu poată veni în această ţară şi să se aştepte să primească asistenţă socială imediat: nu le vom plăti beneficii sociale primele 3 luni. Dacă după 3 luni un cetăţean UE are nevoie de beneficii sociale – nu le vom plăti la infinit. Vor fi valabile doar timp de maximum 6 luni, dacă nu pot dovedi că au perspectiva unui loc de muncă. Dacă oamenii nu sunt aici să muncească – dacă cerşesc sau dorm în aer liber – vor fi îndepărtaţi. Vor primi interdicţie să reintre în ţară pe 12 luni, cu excepţia momentului când vor putea dovedi că au un motiv întemeiat să fie aici, cum ar fi o slujbă. De asemenea acţionăm împotriva celor care plătesc sub salariul minim. Vor plăti preţul, cu o amendă de până la 20.000 de lire sterline pentru fiecare angajat plătit ilegal – mai mult de patru ori cât este amenda astăzi.

Este timpul pentru o nouă înţelegere care recunoaşte că libera circulaţie este principiul central al UE, dar că nu poate fi unul complet absolut. Nu suntem singura ţară care vedem libera circulaţie ca pe un drept limitat: miniştrii de interne din Austria, Germania şi Olanda au spus şi ei acest lucru Comisiei Europene. Există mai multe modalităţi să obţinem acest lucru. Una ar fi să cerem unei noi ţări (care aderă la UE) să atingă un anumit PIB pe cap de locuitor înainte să i se permită dreptul la liberă circulaţie. Statele membre ar putea să aibă voie să impună o limită dacă afluxul (de imigranţi) din UE a atins un anumit număr într-un singur an.