ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 23:07 În urma ultimelor partide disputate în Grupa C, s-a stabilit că Polonia este adversara României din optimile de finală ale Campionatului Mondial din Serbia. Meciul va avea loc duminică, ora 21:15, la Novi Sad.

Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, la Novi Sad, reprezentativa similară a Cehiei, cu scorul de 29-23 (14-7) în ultimul meci din grupa D, pe care o încheie pe locul secund, urmând a întâlni în optimi formaţia de pe locul trei din grupa C.

Cele mai bune marcatoare ale României au fost: România - Neagu 5 goluri, Marin 4, Pintea 3, Dincă 3, Chiper 3, Buceschi 3, Nechita 2, Pîrvuţ 1, Brădeanu 1, Ardean-Elisei 1, Perianu 1, Ciuciulete 1, Ţăcălie 1

Jucătoarea meciului a fost aleasă portarul României, Paula Ungureanu, premiată de IHF.
Tot vineri, în grupa D s-au mai disputat partidele Tunisia-Australia 25-15 şi Ungaria-Germania 26-27.

Ca urmare, Germania încheie pe locul 1, neînvinsă, cu 10 puncte, urmată în clasament de România, cu 8, Ungaria, cu 6 şi Cehia, cu 4 - toate fiind calificate în optimi - plus Tunisia, 2 puncte, pe locul cinci, şi Australia, 0 puncte, pe 6.

Vineri sunt programate meciuri în toate cele patru grupe. Din grupa C sunt calificate deja în optimi Norvegia, Spania, Polonia şi Angola, indiferent de rezultatele de vineri, care însă vor stabili clasamentul final şi programul partidelor din optimi cu echipele din grupa D.