ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violenţele extreme continuă în oraşul american Baltimore. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a îndepărta oamenii de pe străzi, fiind arestate până în acest moment peste 200 de persoane.

Mii de manifestanți au sfidat ordinul emis de municipalitate prin care li se interzicea să iasă pe străzi în intervalul 22.00 – 05.00, timp de o săptămână. În momentul în care poliţia a încercat să intervină, protestatarii au atacat cu sticle cu apă, cărămizi, pocnitori și cocktailuri Molotov. În plus, au incendiat o bibliotecă publică și au devastat numeroase magazine în calea lor spre centrul orașului.

„S-au întâmplat multe lucruri în acest oraş, în Baltimore. Trebuie să fie soluţionate nedreptăţile făcute împotriva tinerilor de culoare. Nu condamn ce s-a întâmplat noaptea trecută, dar adevărul e că trebuie să existe o soluţie la aceste probleme din cartier şi din oraşul Baltimore”, spune un manifestant conform Digi24.

Barack Obama condamnă violenţele şi spune că protestatarii care au comis violenţe trebuie trataţi ca nişte infractori.

„Nu există niciun fel de justificare pentru aceste violenţe. Atunci când anumiţi indivizi deschid uşile magazinelor cu ranga, ei nu protestează, nu-şi spun punctul de vedere, ci fură. Atunci când dau foc unei clădiri, comit o infracţiune. Câţiva oameni au profitat de situaţie în interes personal şi trebuie trataţi drept infractori”, a spus Barack Obama.

Violenţe fără precedent au cuprins oraşul american Baltimore după înmormântarea tânărului Freddie Gray, ce a murit în custodia poliţiei.