ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ismet Yılmaz, ministrul apărării din Turcia, a declarat săptămâna trecută în faţa parlamentului că ţara ar putea achiziţiona un sistem anti-rachetă din China, scrie www.hurriyetdailynews.com.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Scutul anti-rachetă chinez nu este compatibil cu sistemul organizaţiei nord-atlantice aflat în Malatya şi a dus la speculaţii privind o posibilă retragere a Turciei din NATO, unde este membru de 63 de ani. NATO nu doreşte să integreze sistemul chinez în propria infrastructură de securitate datorită faptului că nu doreşte ca informaţii confidenţiale să ajungă pe masa Chinei. SUA se teme de atacuri cibernetice din această cauză.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Încă există varianta ca Turcia să cumpere sistemul anti-rachet de la Eurosam (firmă franco-italiană).

În prezent nu există vreo altă ţară din NATO care să fi cumpărat rachete din China, însă Grecia a cumpărat rachete din afara sistemului NATO, cumpărând rachete din Rusia în 1996, însă atunci NATO nu dispunea de un sistem anti-rachetă comun, se scrie pe resboiu.ro. Sursa citată mai scrie că în viitor Ungaria ar putea pleca din NATO.

Bulgaria este o altă ţară care are probleme cu prezenţa în NATO. După ce organizaţia nord-atlantică a decis înfiinţarea mai multor centre de comandă în Europa de Est, înclusiv în Bulgaria, liderii partidului ATAKA susţine că prezenţa militarilor NATO în Bulgaria este inacceptabilă, doarece acest lucru ar transforma ţara într-un front de luptă. Aceştia cer organizarea unui referendum pentru ieşirea ţării din NATO.