ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși România sprijină în mod necondiționat Ucraina de la începerea crizei din această țară, vecinii de la Nord nu dau semne că ar prețui acest ajutor.

De la mobilizările selective ale românilor din Bucovina de Nord și Herța și până la hărțuirea la care este supus Episcopul Mihail Jar și comunitatea ce o păstorește, totul arată că ucrainenii nu au renunțat la mentalitatea stalinistă de persecutare a minorității românești, cu care s-a pricopsit în urma odiosului pact Ribbentrop - Molotov.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

Ultima dovadă în acest sens este sfidarea Ministerului Afacerilor Externe Român, care a rugat în mod oficial, autoritățile de la Kiev să ridice interdicția pe care acestea o puseseră pe capul cercetătorului, jurnalistului și veteranului român, Vasile Ilica.

Vasile Ilica, originar din Nordul Bucovinei, a fost împiedicat de autoritățile ucrainene să viziteze casa părintească, precum și să aprindă o lumânare la mormântul părinților, fiind declarat, în urmă cu trei ani drept "persona non grata" în Ucraina.

De-atunci încoace, Vasile Ilica încearcă să ajungă în satul său. În acest sens, pe 15 februarie 2015 a trimis un mesaj oficial și Ministerului de Externe de la București, informează jurnalistul Victor Roncea pe blogul său.

Într-un memoriu semnat personal de către Ministrul Aurescu, MAE îi răspunde că "a inițiat numeroase demersuri pe lângă autoritățile ucrainene pentru obținerea de clarificări privind motivele pentru care vi s-a aplicat interdicția de intrare în această țară". Din păcate, demersurile au rămas fără rezultat.

Mai mult, Ministrul îi sugerează lui Vasile Ilica(FOTO JOS) să recurgă la tribunal pentru a-și câștiga dreptatea. Având în vedere că însuși președintele României nu a avut timp pentru a sta de vorbă cu românii din Ucraina, poate nu ar trebui să ne mire această situație.

Dl-Vasile-Ilica-distins-de-Familia-Romana-Foto-Gheorghe-Petrila-Basarabia-Bucovina.Info_