ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, va defila călare la Târgu Secuiesc, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Alături de demnitarul ţării vecine va defila şi şeful CJ Covasna, Tamaş Şandor.

La Sfântu Gheorghe, invitatul principal al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni este secretarul de stat în Ministerul de Extern Ungar, Nemeth Zsolt.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată în fiecare an, pe 15 martie, în localităţile cu populaţie maghiară semnificativă.

Manifestările principale au loc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi la Târgu Secuiesc, unde vor fi organizate adunări populare la care sunt aşteptaţi să participe mii de localnici.

Manifestările din municipiul Târgu Secuiesc vor începe cu parada locuitorilor din comunele aflate în apropierea oraşului, care defilează în căruţe, purtând costume populare şi cântând muzică tradiţională.

Alături de ei, vor defila călare vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, precum şi deputatul UDMR Fejer Laszlo Odon.