ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un petrolier care are la bord inclusiv trei marinari români a fost vizat duminică de un "atac militar aerian de origine necunoscută" în portul Derna, fief islamist din estul Libiei, a anunţat luni paza de coastă greacă, precizând că doi membri ai echipajului au murit.

UPDATE. O rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat, duminică, la bordul unei nave aflată în portul libian Derna din Libia, incidentul soldându-se cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetăţean român şi un cetăţean grec, a precizat MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

 Ministerul de Externe informează că o rachetă lansată de către un avion de vânătoare neidentificat a explodat la bordul unei nave aflată în portul libian Derna, Libia, incidentul soldându-se cu decesul a doi membri ai echipajului, un cetăţean român şi un cetăţean grec, precum şi cu rănirea altor doi membri, cetăţeni filipinezi, care ulterior au fost transportaţi la ţărm pentru îngrijiri medicale.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Una dintre victime este un grec în vârstă de 29 de ani, în timp ce naţionalitatea celeilalte nu a fost precizată. Bombardamentul s-a soldat şi cu doi răniţi dintre cei 26 de membri ai echipajului petrolierului Araevo ce naviga sub pavilion liberian, potrivit aceleiaşi surse, transmite Mediafax.

Atacul a avut loc "în cursul serii", a precizat paza de coastă pentru AFP, adăugând că petrolierul efectua o cursă internă şi era ancorat cu 1.600 de tone de petrol în rezervoare în momentul în care a fost atacat. Dintre cei 26 de membri ai echipajului, 21 sunt filipinezi, trei greci şi doi români. Iniţial, AFP anunţase că la bordul petrolierului se află trei români, însă ulterior a corectat numărul acestora la doi.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate libiene a confirmat luni că armata a bombardat un petrolier "suspect" în portul Derna.