ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cine vrea să mănânce sănătos trebuie să aibă mare grijă. Pâinea neagră şi integrală de pe rafturile magazinelor au ajuns printre cele mai falsificate produse, astfel că, în multe cazuri, cumpărăm doar pâine vopsită.

 Brutarii - susţin patronatele - folosesc extractul de malţ, cacao, cenuşă şi caramel, care dă gustul dulceag al pâinii.


Nutriţioniştii spun că aceste substanţe chimice adăugate nu fac decât să lungească perioada de garanţie la raft. Pâinea cu coloranţi artificiali are multe riscuri, precum alergiile sau bolile hepatice.


O pâine cu coloranţi se vinde la jumătate de preţ faţă de una făcută din făină integrală, dar este mult mai scumpă faţă de una albă.


Totuşi, cum recunoaştem o pâine neagră adevărată? Pur şi simplu, strângem pâinea în mână, aşa cum verificăm dacă e proaspătă, şi ea trebuie să revină la forma iniţială. Ca să nu picaţi în capcana comercianţilor, căutaţi produse grunjoase, deschise la culoare, acrişoare şi deloc pufoase. Nu uitaţi că pâinea neagră autentică e garantată numai 24 de ore. Ar trebui să se usuce rapid, dar nu să mucegăiască. Ideal e să o păstraţi în pungi de hârtie, la temperatura camerei.


Patronatele susţin că 60% din pâinea neagră de pe piaţă este falsificată. La ultimele controale, Protecţia Consumatorilor a dat 2.500 de amenzi.