ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima oară în ultimii 25 de ani, în România și Republica Moldova va avea loc, simultan, Săptămâna pentru viață 2015 sub motto-ul "Fiecare viață este un dar", al cărei eveniment central este Marșul pentru viață 2015, ce va avea loc pe 21 martie, anunță organizatorii.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Dacă în România, Marșul pentru viață este la ediția a V-a, în Republica Moldova se va desfășura pentru prima oară, în orașele Chișinău și Orhei. În România de dincoace de Prut, Marșul se va disputa în 60 de orașe, după ce anul trecut a avut loc în 40 de localități. Lista orașelor în care se organizează Marșul pentru viață 2015 o găsiți AICI.

"Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema acestui an, Fiecare viață este un dar, este că fiecare persoană este unică și are o valoare infinită, iar societatea are doar de câștigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale și, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască și să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea și un dar al ei către familie și către întreaga societate", se arată în comunicat.

Anul acesta, organizatorii vor să atragă atenția asupra cazurilor în care femeia primește în timpul sarcinii diagnosticul de sindrom down. În Uniunea Europeană, majoritatea copiilor diagnosticați cu sindrom down sunt avortați.

"O atenție specială dorim să acordăm cazurilor în care femeia primește în timpul sarcinii un diagnostic nefavorabil. Mai ales când este vorba despre anumite maladii precum Sindrom Down, copilul are puține șanse de a se naște: la nivelul Uniunii Europene, 96% dintre copiii diagnosticați Sindrom Down sunt avortați. De aceea am ales, pentru ziua desfășurării marșului, data de 21 martie, în care se sărbătorește Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. Urmărim astfel să sensibilizăm societatea că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe înainte de naștere", menționează organizatorii.

La București, cei care vor participa la marș vor putea participa la un concert în care vor participa: Iris, Vlad Miriță, Marius Bălan, Emisia 2, Ioana Picoș, Morris, Rafaelo Varga, Kaira.