ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, de la 0ra 12:00, se va judeca cererea de ordonanță preşedinţială depusă de jurista Simona Niculescu,  pentru restabilirea imediatã a dreptului la liberă circulație în zona taberei de rezistentã și respectarea dreptului la proprietate pentru cetãtenii care au terenuri în zona fostei tabere de rezistență de la Pungești.

Răzvan Papasima: Ce am văzut în Pungești

La ședința de mâine sunt așteptați să participe și oamenii din Pungești.

Înaintãm o ordonantã preşedinţială prin care cerem înlãturarea tuturor barajelor instituite pe raza a ceea ce este cunoscutã drept tabãra de rezistentã de la Pungesti. Se încalcã dreptul la libera circulatie si exercitarea dreptului de proprietate. De exemplu, am vãzut cã oamenii care sunt proprietari nu pot ajunge la proprietãtile lor, fapt constatat si de executorul judecãtoresc cu care am fost la Pungesti. A fost un cetãtean care a vrut sã meargã la câmp, sã-si ia vaca, si jandarmul i-a spus “Nu treci”. Asa, nu se mai poate. Fac si o actiune pe fond, pentru despãgubiri, pentru cã am fost împiedicatã sã ajung la terenul pe care trebuia sã inspectez tabãra, este teren proprietatea asociatiei “România fãrã ei”, printr-un contract de comodat, acel teren pe care este tabãra de rezistentã”, Simona Niculescu

Iulian Capsali: Strategia împotriva terorii statului-corporație

Autoarea Manifestului de la Băiculești s-a arătat îngrozită de ceea ce se întâmplă la Pungești. Dacă judecătorul va decide cererea Simonei Niculescu, atunci forțele de ordine vor fi nevoite să permită din nou libera circulație a oamenilor în zona terenului pe care lucrează Chevron.

Nu a existat asa ceva din vremea fanariotilor, probabil, ca românii sã fie fugãriti peste dealuri de armatele de ocupatie. Poate cã pe vremea lui Ana Pauker s-a mai întâmplat asa ceva. De mai bine de 50 de ani, România nu a mai vãzut abuzuri atât de grave cum se petrec la Pungesti în aceste zile. Sunt cutremuratã, întreaga Europã trebuie sã stie cã în România statul de drept este cãlcat în picioare”, a spus Simona Niculescu pentru Vremea Nouă.