ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Probele anchetatorilor nu dovedesc, la acest moment, implicarea lui Dumitru Dragomir în "comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal", câtă vreme acesta nu şi-a însuşit bani din presupusa infracţiune, iar LPF nu s-a constituit parte civilă, arată Tribunalul Bucureşti.

Concluzia apare în motivarea deciziei prin care Tribunalul Bucureşti (TB) a respins propunerea de arestare preventivă a fostului şef al al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Judecătorul de drepturi şi libertăţi Raul Alexandru Nestor de la TB, care a decis cercetarea în libertate a lui Dragomir, arată în motivare că acuzaţiile aduse acestuia nu sunt probate de dovezile aduse de anchetatori.

Magistratul notează, în documentul citat, că "mijloacele de probă administrate în cauză, interpretate în mod coroborat, permit reţinerea presupunerii conform căreia s-a recurs la serviciile unei societăţi de intermediare în scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizată a meciurilor de fotbal".

Nestor mai arată că "un alt element extrem de important în aprecierea poziţiei inculpatului Dragomir Dumitru faţă prejudiciul pretins provocat prin faptele sale este că nici un mijloc de probă administrat în cauză nu permite reţinerea faptului că şi-ar fi însuşit în interes personal o parte din suma încasată ca urmare a cedării unor pachete de drepturi de televizare a unor meciuri de fotbal către RCS-RDS".

"Mijloacele de probă demonstrează că aceste sume de bani ar fi ajuns la societatea care a intermediat cesiunea drepturilor, respectiv la SC Capital Properties SRL, iar acesta, mai departe, i-a virat în conturile unor societăţi cu comportament de tip fantomă, fiind apoi retraşi şi redirecţionaţi către adevăratul beneficiar", se mai arată în motivarea magistratului.

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi dimineaţă, ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate, în timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri. Decizia TB nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.