ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a fost arestat preventiv şi audiat peste 15 ore, fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus oficial sub acuzare în cursul nopţii de marţi spre miercuri pentru fapte de corupţie activă, trafic activ de influenţă şi obţinerea de informaţii prin încălcarea secretului profesional, a anunţat printr-un comunicat Parchetul național financiar.

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi avocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis pentru trafic de influenţă.

Anchetatorii caută să stabilească dacă fostul preşedinte din perioada 2007-2012, acum în vârstă de 59 de ani, a acţionat în vederea obţinerii unor informaţii de la magistratul de rang înalt Gilbert Azibert despre o decizie a justiţiei care-l viza, în schimbul promisiunii unui post "de prestigiu" la Monaco.

Nu este pentru prima dată când fostul preşedinte al Franţei are probleme cu justiţia. Sarkozy mai fusese pus sub acuzare într-un alt dosar, numit Afacerea Bettencourt, însă a beneficiat de neînceperea urmării penale.