ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prostestele românilor contra proiectului minier de la Roșia Montană au continuat și duminică.

Astfel, aproximativ 1.500 de persoane, în mare parte tineri, s-au adunat în fața Palatului Cotroceni, într-un marș care a început din Piața Universității, pentru a-și exprima dezaprobarea față de exploatarea minieră de la Roșia Montană, dar și față de exploatarea gazelor de șist. Aceștia au scandat, printre altele, "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu", "Demisia", "Uniţi, salvăm toată România", "Jos hoţia".

De asemenea, manifestanții au avut asupra lor numeroase pancarte, pe care se putea citi: "Cianura şi fractura ne alimentează ura", "Depontaminaţi România", "Mii de caschete şi de bulane. Păzesc la protest. Hoţii fură din păduri, vamă, Guvern şi Parlament!!! Incompetenţă sau trădare?", "Opriţi genocidul poporului român" şi "Rezistenţa civilă nu v-arată milă".
De asemenea, la Cluj, în Piața Unirii, apoximativ 500 de persoane au luat parte, duminică, la un protest contra proiectului minier de la Roșia Montană, în cadrul căruia au fost comemorate și cele 89 de victime ale accidentului ecologic de la Certej, din anul 1971, la fel cum au făcut și în data de 30 octombrie.

Printre mesajele afișate de manifestanți au fost: "Demisia", "Salvaţi Roşia Montană", "Legea distrugerii Roşiei Montane, NU în numele meu"

La protest au participat şi Oana Boc, soţia primarului Emil Boc, şi fostul consilier prezidenţial Kovacs Eckstein Peter.

 

Nu în ultimul rând, sute de persoane au manifestat, duminică, și la Alba Iulia, Cîmpeni şi Bistra, contra proiectului minier de la Roșia Montană. Protestatarii, care au avut asupra lor steaguri tricolore, ori portretele lui Avram Iancu şi Horea, au intonat cântece patriotice și au solicitat demisia celor vinovați că proiectul de la Roșia Montană a ajuns într-un stadiu atât de avansat.

 

Protestele contra exploatării miniere de la Roșia Montană au început după ce Guvernul a transmis Parlamentului spre dezbatere proiectul de lege care reglementează aceste lucrări. Proiectul se află acum la Comisia parlamentară specială. Deputaţii şi senatorii au decis, în 22 octombrie, prelungirea până pe 10 noiembrie a termenului de depunere a raportului de către Comisia parlamentară Roşia Montană.