ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul șef operativ al SRI, gen.Florian Coldea, este acuzat că a luat legătura recent cu o componentă a unei instituții a statului pentru o operațiune de kompromat în cazul șefului DNA, procurorul Marius Voineag, al cărui parchet a deschis un dosar penal după dezvăluirile afaceristului Cătălin Hideg.
 
Acesta a depus, reamintim, plîngere penală contra generalilor rezerviști Coldea și Dumitru Dumbravă, care i-ar fi cerut bani pentru închiderea unui dosar al său,

Acuzația a fost formulată de către Marian Vanghelie aseară, în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus:

”Domnul Coldea a vorbit zilele astea cu cineva dintr-o instituție ca să-i creeze probleme domnului Voineag, cu o anumită direcție din cadrul instituției, nu cu șefii instituției. În sensul să-i creeze o problemă cu familia, nu știu, cu de toate, să o bage în presă ca să poată să-l amenințe, ca să poată să schimbe lucrurile din dosarul Hideg. Să-l sperie, să-l atenționeze, ca să oprească dosarul respectiv(…) Vor în continuare să-l amenințe pe domnul Hideg să-i creeze niște probleme majore” a spus Vanghelie.

El nu a dezvăluit despre ce direcție dintr-o instituție ar fi vorba, dar principala suspectă, în opinia noastră, ar fi ”Doi și un sfert” din cadrul MAI, în care fostul edil a dovedit, de-a lungul anilor, că ar avea anumite conexiuni.