ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Oficialii globaliști", pe de o parte, l-au acuzat în mod absurd că ,,atentează la integritatea teritorială a României" când el dimpotrivă, milita pentru aceasta! Pe de altă parte, propaganda ruso-maghiară spune exact același lucru,, vehiculand de mult timp în spațiul public teoria care susține că dacă Basarabia se reunește cu România, pierdem Transilvania!
 
S-ar crea astfel un precedent de schimbare a granițelor și am fi "pedepsiți" prin "precedentul" creat, cu anexarea Transilvaniei la Ungaria. Așa sună propaganda străină. Între "pretenția" Ungariei asupra Transilvaniei și reîntregirea României cu Basarabia există două diferențe fundamentale.
 
Prima este bineînțeles cea a adevărului istoric, asupra căruia nu insist, fiind bine cunoscut, anume că atât Transilvania cât și Basarabia sunt provincii românești.
 
A doua diferență esențială referitoare la acest aspect este una strict "tehnică". Basarabia (cea mai mare parte din ea) este un stat de sine stătător, anume Republica Moldova, deci nu este un teritoriu care face parte din alt stat. Așadar dacă două state distincte decid prin instituțiile abilitate, referendum, parlament, să se unească, nu încalcă niciun acord, mai mult decât atât, se pot baza și pe un puternic precedent existent, anume reunirea firească din anii 90 a celor doua state germane, RDG cu RFG.
 
În cazul Transilvaniei este o situație radical diferită, Transilvania făcând parte dintr-un stat, anume România, Transilvania nefiind un stat de sine stătător. Anexarea unei părți din România la Ungaria NU presupune din punct de vedere tehnic așadar decizia a două state distincte. Tocmai de aceea guvernul Ungariei face direct și prin intermediari demersuri pentru obținerea unei autonomii teritoriale pe zona Transilvaniei, "inteligența" maghiară fiind conștientă de acest fapt. 

Acum, "elefantul din vitrina cu porțelanuri" este pământul românesc din Ucraina, Bucovina de Nord și Bugeacul, provincii istorice românești care fac parte din alt stat. Personal, ca naționalist român am miliat și pentru reunirea acestor teritorii cu România și nu de doi ani de când a început războiul, ci dintotdeauna. Aceste teritorii au fost absolut arbitrar anexate URSS. Curios este faptul că unii "suveraniști" din România care afirmă că dacă ne reunim cu Basarabia, pierdem Transilvania, nu spun același lucru și dacă ne reunim cu Bucovina de Nord sau cu Basarabia de Sud...si in acest caz nici nu ,,băgăm bățul prin gard"... deci doar cu Basarabia pierdem Transilvania?
 
Doar cu Basarabia "băgăm bățul prin gard"? Curios este faptul că și Putin spune același lucru având acum interes. De vreo 25 de ani este la putere în Rusia și nu l-am auzit până recent să spună că anumite teritorii din Ucraina ar aparține.României și nici n-am auzit vreo scuza din partea Rusiei, continuatoare oficială, asumată a fostei URSS, pentru sutele de mii de români uciși de regimul sovietic...dimpotrivă, tov  ambasador (fost) al Rusiei in România, cel vizitat și pupat în steaua roșie de unii de pe aici în repetate rânduri, declara că la Fântâna Albă, unde au fost uciși 3000 de țărani români, taman tăranii români au fost de vină pentru că i-au provocat pe grănicerii sovietici!
 
Cu alte cuvinte "au băgat bățul prin gard" refuzând salvarea URSS!! Tovarășii din România ai ambasadorului Rusiei ne-au tras de urechi când "niște români" au făcut în fața Ambasadei Rusiei comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă, spunând că nu Rusia este vinovată si că nu stim istorie! Atunci de ce ambasadorul Rusiei a ținut să preziceze că tăranii români și-au căutat-o cu lumânarea vrând să treacă granița spre România liberă și că ei i-au atacat pe "bravii" bolșevici ruși? 

Propaganda ruso-maghiară își vede propriile interese, iar trădătorii din România și cei care nu sunt atenți o potențează. Este o antiteză falsă  "Vest-Est" și din păcate relativ puțini oameni văd acest fapt. Disperarea față de acestă lume nebună ce se aruncă in prăpastie si în care nu mai există negru versus alb ci doar un gri programat, distruge discernământul colectiv. 

Cei care nu sunt de acord cu asta îi scad în continuare nota la purtare lui Vlad Țăranu si-l trimit la consiliere psihologică. 

Când Rusia ocupa România, "consilierea psihologică" a fost Pitești și Aiud.