ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marea Resetare ecumenistă a înregistrat un nou episod istoric: cosmetizarea teologică. Morții sunt scoși din groapă și puși martori.

În puținul timp liber pe care i-l lasă bătrânețile și Agenda 2030, Suveranul Pontif a scris o carte de memorii despre predecesorul său.

Titlul ei: „Papa Francisc. Succesorul. Memoriile mele despre Benedict XVI”.

Cartea nu a apărut încă pe piață, însă marți a fost dat publicității un fragment în premieră.

Din acesta reiese că fostul pontif sprijinea abordarea lui Francisc în privința minorităților sexuale, inclusiv a uniunilor civile dintre membrii acestora.

În pasajele publicate, Francisc își amintește un episod în cursul căruia Benedict XVI i-ar fi luat apărarea în fața unui grup de cardinali (cărora nu li se dă identitatea) ce se plângeau de „erezia” Papei în privința uniunilor civile.

Relatează Francisc:

„Am afirmat o dată că căsătoria este o taină sacră, nu poate fi celebrată pentru cuplurile homosexuale, dar că, într-un fel sau altul, trebuie ca acestor persoane să li se acorde o garanție sau o protecție civilă.”

„Am spus că în Franța există o formă de uniune civilă care, la prima vedere, ar putea fi o bună opțiune, deoarece nu se limitează la căsătorie.”

Anonimii cardinali l-ar fi acuzat pe Francisc că folosește un tertip preliminar care să ducă, în cele din urmă, la acceptarea de către Biserica Catolică a căsătoriilor homosexuale.

Aceștia au mers să i se plângă Papei Emerit:

„Benedict nu s-a enervat, pentru că știa perfect ce gândeam. I-a ascultat pe toți, unul câte unul, i-a calmat și le-a explicat totul (...).

„Le-a zis: «Nu este o erezie!» Cum mi-a mai luat apărarea! Mereu a sărit în apărarea mea.”

Extrem de interesant portretul pe care Papa Francisc vrea să și-l creeze prin aceste memorii și mai ales mesajul pe care vrea să îl transmită!

Pasămite, el, Francisc, ar fi nu doar succesorul, ci și discipolul lui Benedict XVI. Moștenitorul său spiritual.

La un moment dat, chiar afirmă:

„A fost ca un părinte pentru mine”.

Cum Ratzinger a fost exponentul conservatorismului și al sobrietății catolice, nu e greu de priceput ce urmărește Francisc: să pună pumnul în gura criticilor – tot mai mulți și mai vocali - care îl acuză de stângism, progresism și de subminarea Bisericii.

Mai ales după scandaloasa recomandare de către Sfântul Scaun a binecuvântării cuplurilor homosexuale.

Aceasta riscă să arunce în aer avântul ecumenist promovat de Vatican și Constantinopol, a cărui primă țintă (și urgență) este reunificarea datei Paștilor în 2025, când se împlinesc 1700 de ani de la Sinodul de la Niceea.

Or, spre deosebire de Francisc, în care lumea ortodoxă a văzut de la bun început un politruc globalist, fără anvergură teologică, cumintele și eruditul Benedict a fost privit în Est cu respect și considerație.

Atitudinea față de tema LGBT a Vaticanului este fără îndoială cel mai mare obstacol în calea unei unificări otova între catolici și ortodocși, fără clarificări doctrinare și fără necesara pocăință a Vestului pentru Schisma pe care a provocat-o acum o mie de ani.

Arogându-și dreptul de erede spiritual al lui Benedict și afirmând simpatia acestuia pentru cauza LGBT, Francisc încearcă să își spele propria imagine. Să o facă mai puțin destestabilă pentru ortodocși.

Și să salveze astfel Operațiunea Niceea 2025. În favoarea căreia Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a trimis un nou mesaj patetic chiar de ziua Paștelui Catolic:

„Este scandalos să sărbătorim separat Învierea unică a unicului Dumnezeu”.

Că Dumnezeu e unic și că Învierea Lui este unică nu e nici o îndoială. Probleme apar când începi să discuți despre ce „Dumnezeu” vorbim unii și alții.

Și dacă cei doi încap în aceeași teacă ecumenistă.

(Ceea ce nu i-a împiedicat pe „calendariștii dâmbovițeni”jubileze că nu au tulburat de pomană Paștile de anul trecut și să își facă încălzirea și pentru anul ăsta.)

Din păcate, Benedict XVI (despre care gurile rele spun că a fost trecut pe linie moartă tocmai pentru că stânjenea Marea Resetare ecumenistă) nu mai poate nici confirma, nici infirma ce povestește „pupilul” de la Vatican: a murit oportun în urmă cu mai bine de doi ani, pe 31 decembrie 2022.