ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ortodoxia e, pentru noi, Creștinismul autentic, care trebuie actualizat în proaspete și calde fapte sufletești.”, spunea Mircea Eliade.

Caldele fapte sufletești se văd și se simt în toată lucrarea de peste trei decenii a Părintelui Nicolae Tănase de la Valea Plopului, „tatăl a 500 de copii” (acum, în fapt, a mii și mii). Așezământ unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel își donează, lunar, salariul.

După noi, Părintele Nicolae Tănase reprezintă esența creștinismului autentic, Biserica Ortodoxă Română, și Biserica Ortodoxă Română se exprimă prin fiecare faptă și cuvânt al Părintelui Nicolae Tănase.

Așa cum ne-a obișnuit, mai ales în Postul Sfintelor Paști, când dracii ies la iveală mai abitir, în mijlocul unui atac progresist, anticreștin, la adresa Părintelui Nicolae Tănase, Vasile Bănescu nu numai că a pierdut ocazia să tacă dar nu a ezitat nici măcar o clipă în a arunca benzină peste foc, mai ales când aruncătoarele de flăcări sunt îndreptate peste Arhiepiscopia Tomisului a Înaltpreasfințitului Teodosie.

El își împroașcă otrava, în comunicate înțepate - date, din câte ni s-a divulgat din Deal, fără binecuvântarea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel! -, pe care le răspândește prin țevile înroșite ale canalelor progresite Hotnews și Digi24, condamnând în șarje o faptă inexistentă.

Evident, nu s-a obosit să urmărească toată conferința incriminată a bunului Părinte despre Post, dată pentru tinerii de la ASCOR Constanța - cu binecuvântarea Patriarhului Daniel și a IPS Teodosie - ci a preluat convenabil, pentru scopurile lui, doar extrasul din contextul mai larg, în care Părintele vorbea de prevenirea unui viol, nu de rezultatele lui, extras interpretat răuvoitor de presa ticăloșită. Respectiv:

„Fetele frumoase atrag băieți și, pe urmă, băieții intră în pușcărie că au tras de fete. Vor fi condamnați și vor face pușcărie, dar fetele nu sunt chiar nevinovate. Trebuie luate și ele la judecată. Dacă el face 6 ani de pușcărie, să facă și ea 3-4 luni. De ce? Păi, ăsta nu s-a agățat așa, oricum de ea. S-a agățat pentru că i-a sărit în ochi într-un chip special.

De aceea, creștinele noastre aveau comportamentul lor. Erau foarte atractive, dar aveau un anumit comportament în mers, în gândire, în priviri…

Orice creștin și orice creștină știu care este exemplul pe care trebuie să-l urmeze o femeie: este acolo, în icoană. Este Maica Domnului! 

Rujul și boiala stridentă, căi spre indecență și frivolitate, provin, pentru cine nu știe, de la modul în care se identificau în Egiptul Antic prostituatele și reprezintă transpunerea actului sexual pe fața femeii, ca să o spunem direct.

În realitate, pentru cine vrea să urmărească tot contextul celor afirmate, trunchiate de presa progresistă și purtătorul ei de cuvânt, (minutul 33 al Conferinței), Părintele oferea exemplul Sfintei Mariei Egipteanca, surprinsă, după viața sa cunoscută, în deșert, de Sfântul Cuvios Zosima, și care îi cere acestuia întâi să-i arunce rasa lui pentru a-și putea acoperi trupul.

Exemplul este cât se poate de clar, pentru cine nu este fățarnic și sare la paiul din ochiul fratelui în loc să-și vadă de bârna imensă din ochiul lui.

Vi s-a întâmplat, desigur, să călcați, chiar și din întâmplare, peste unul dintre acei gandaci negri, libărci puturoase, și să le striviți carapacea chitinoasă în timp ce le iese zeama scârboasă, galben-maronie, care vi se lipește și întinde, grețos, pe talpă. Ei bine, n-avem ce face. În această situație suntem noi. 

Redăm, cu avertismentul de rigoare enunțat mai sus: ”„Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”. (citat inexistent, dar hei, omul - vorba vine - a modificat cuvântul Mântuitorului, după cum bine a observat Pr. Dr. Mircea Pricop, de ce n-ar schimba Bănescu și cuvintele Părintelui Tănase?! - n.n.)
Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe.
Ergo, să facă și ea pușcărie.
Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică.
Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă.  
Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie.
Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii.”
, încheie pe Facebook personajul pe care Sfântul Sinod l-a vrut dat jos din vârful Patriarhiei dar Oculta l-a lipit cu scuipinol în ochii noștri la loc.

 „După roadele lor îi veți cunoaște...”, ne spune Mântuitorul.

Smochinul sterp, neroditor, de la Patriarhie, îndrăznește să lovească, iată, din nou, în plin post al Paștilor, în esența Ortodoxiei, Mama noastră: lucrarea roditoare a Părintelui Nicolae Tănase, lucrarea Bisericii Ortodoxe Române.

Peste mai puțin de o lună, același personaj căruia i-a revenit brusc pițigăitul urmează să conferențieze la Iași - culmea!, despre „buna cuviință” - de pe aceeași sofa cu Andrei Pleșu. Eseistul fesenist și gedesit prizat de elita eretică și eclectică este nimeni altul decât ultimul președinte al demolatoarei Fundații Soros și unul dintre autorii principali ai eșecului Referendumului pentru Familie din 2018, prin ordinul pe care l-a dat intelectualimii atunci când s-a făcut că „nu înțelege întrebarea” transmițând public sentința de boicot a ”Referendumului lui Dragnea”. Pleșu este, totodată, fondatorul și patronul revistei homosexualiste „Dilema”. Nici o frază găunoasă a lui Bănescu nu-l mai poate spăla de păcatul acesta, nici pe unul, nici pe altul.

Conferința de la Iași, unde intrarea este pentru „VIP”-uri 53,57 lei iar pentru plebei 32,14 lei, are drept „partener media” un site obscur condus de o cunoscută curtezană locală de presă și de colega ei de breaslă, la care s-a referit și Iulian Capsali într-un editorial fulminant:

„Este vorba de Ramona Ursu, cea care cerea redacției scandaluri despre popi când lucra la Adevărul, și al colegei Carmen Dumitrescu, ambele comentând disprețuitor asupra Sfântului Sinod.

Ramona Ursu: „Nicio așteptare bună nu aveam de la Sinodul BOR. Zero. E o formă fără fond acolo. Cei mai mulți dintre ei seamănă leit cu Teodosie. Slab pregătiți, avizi de putere. Îi interesează strict confortul lor, nimic altceva. Nu dau doi bani pe credincioși, pe îndrumarea lor corectă, moral și creștinește vorbind, nu-i interesează să țină pasul cu lumea în care trăim (sic!)" Evident, „să țină pasul cu lumea” înseamnă să fie acceptabili pentru progresiști.

Carmen Dumitrescu: „Eu până acum am auzit de Sfântul Sinod din cărți. Nu credeam că pe bune că există o instanță unde popii se judecă între ei, deși n-au studii juridice".

Ei bine, cele două prestatoare de servicii jurnalistice au dat drumul de curând unui site de presă în care a fost ”executat” Pr. Prof. Mindea, o somitate mondială în neurochirurgie, al cărui păcat capital este apropierea de IPS Teodosie. De fapt, cum am mai arătat, lovitura a fost cu manta la Arhiepiscop, exact înaintea Sinodului.
Despre acest site de prestări servicii de presă, Vasile Bănescu afirma entuziasmat: „Pe 1 februarie a apărut – în peisajul nostru mediatic invadat de agresivitate, vulgaritate, manipulare și torente de fleacuri parazitare – un site gândit și fondat de jurnaliști onești, credibili și profesioniști”...”

Am putea spune, privind colajul foto de mai jos: Alegeți! Ori cu Dumnezeu ori cu Mamona! Părintele a 400 de copii sau eunucii? Eunuci la care se referă în continuare și vrednicul de pomenire poet mărturisitor Ioan Alexandru, cel cu care Părintele faptelor bune Nicolae Tănase a înființat, în urmă cu 30 de ani, „Asociația Pro Vita pentru născuți și nenăscuți” prin care au fost salvate, până acum - pe lângă miile de copilași deja născuți -, peste 4000 de suflete ce urmau să fie ucise prin avort.

Ce i se întîmplă azi Părintelui Nicolae Tănase, redat în ultimul interviu al regretatului Ioan Alexandru:

„În timpul dictaturii, într-o seară m-am dus la universitate cu Biblia, cartea fundamentală a omenirii și portăreasa facultății mi-a zis: „Domnule Alexandru, eu sunt fată de popă, de preot, și să știți că ăștia vă ridică în noaptea asta. Eu v-aș sfătui să vă duceți acasă.” Și am zis: „Măicuță, mulțumesc de grijă, eu mă duc să văd în amfiteatru dacă mă așteaptă cineva.”

Și amfiteatrul, îl umpluse Duhul Sfânt de studenți (…) și am început a simți că-i ceva și mi-a dat Duhul Sfânt cuvânt mare și am vorbit despre Hristos, Înviatul din morți și toată sala a început să plângă și plângeam și eu. Și cînd am coborît, eunucii dispăruseră, nu mai era unul acolo. Duhul Sfânt i-a mânat cum a mânat Duhul Sfânt apele din fața toiagului lui Moise și m-am dus acasă și s-a așezat mai multe zile pe pieptul meu o lumină puternică.

Și să știți că în clipa cînd vă vorbesc simt că lumina aceea e din nou între mine și tine, frate. Și am adormit cu lumina aceea pentru că cine are curajul mărturisirii, Duhul Sfânt nu-l lasă batjocorit, nu-l lasă nerăsplătit. (...) Hristos a înviat, iubite popor român!”

Adevărat a înviat!

Lumina aceea este pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase. O vedeți mai sus, în fotografie. Sterpii, oricât și oricâte ar gargarisi, nu o pot avea niciodată.

„Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.

După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?

Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.

Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.

Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.

De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.

Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut?

Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.

De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și le îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă.

A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă.

Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele și nu le îndeplinește, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care și-a clădit casa pe nisip.

Și a căzut ploaia și au venit râurile mari și au suflat vânturile și au izbit casa aceea, și a căzut. Și căderea ei a fost mare.

Iar când Iisus a sfârșit cuvintele acestea, mulțimile erau uimite de învățătura Lui.

Că îi învăța pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învățau cărturarii lor.” (Mt. 7, 15-29)

Să luăm aminte!

Vedeți și Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

VIDEO TVR: Părinte pentru 400 de copii, preotul Nicolae Tănase: „Hristos este Lumina lumii!”