ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt bune șanse ca alegerile europarlamentare să fie câștigate de suveraniștii din AUR. Bineînțeles dacă facem o socoteală cinstită, socoteala pe partide și nu pe alianțe contra naturii, cum este alianța PSD-PNL.

În aceste zile aceeași alianță în derivă ar putea rămâne și fără candidat la primăria Bucureștiului. Doctorul Cătălin Cârstoiu se va retrage sau mai degrabă va fi retras brutal. Vor rămâne în cursă doar doi independenți: Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone susținuți unul de USR și celălalt de pesediști și de un minuscul partid din panoplia lui Dan Voiculescu, de fapt de Antenele Varanului.

Independența pare să fie cuvântul de ordine în acest an electoral neobișnuit, ciudat. Deși alegerile prezidențiale sunt foarte aproape, în septembrie, doar doi independenți și-au anunțat candidatura: Mircea Geoană, direct din postul de director adjunct al NATO, și Cozmin Gușă sprijinit de Clubul de gândire Gold (din jurul radioului Gold FM). PSD și PNL nu au deocamdată un candidat pentru cele mai importante alegeri din acest an, cele prezidențiale.

Nici George Simion, președinte AUR, nu pare interesat să candideze. Dorește mai degrabă să-și securizeze poziția de președinte AUR, pe care ar pierde-o în caz de eșec la prezidențiale. Un eșec destul de previzibil, George Simion nu are cum să depășească 20-30% din voturile exprimate. USR îl așteaptă pe Nicușor Dan să câștige Bucureștiul pentru a avea un candidat propriu la prezidențiale. La fel pesediștii îl așteaptă pe Popescu Piedone să câștige la București pentru a avea cu cine să voteze.

Nici Nicolae Ciucă, nici Marcel Ciolacu nu mai produc nici un entuziasm, sunt extrem de uzați de proasta guvernare. Marea coaliție PSD-PNL, care a fost o imitație nefericită a celei din Germania CDU-SPD, ne-a adus înapoi în 1989, la partidul unic, partidul comunist din care s-au născut toate partidele din România postceaușistă. PNL nu mai e deloc partidul brătienilor ci PD(PDL), partidul lui Petre Roman și Traian Băsescu. Iar PD-ul se desprinsese din Frontul Salvării Naționale, FSN condus de fostul comunist Ion Iliescu. Cercul s-a închis. Partidul Comasat este de fapt același Partid Comunist din 1989.

La fel ca bătălia pentru primăria Bucureștiului, în anul electoral 2024 și prezidențialele ne pot aduce în finală doi independenți. Scenariul propus astăzi, vineri 19 aprilie de Sorin Roșca Stănescu, acela al unei finale, Cozmin Gușă, candidatul suveraniștilor contra Mircea Geoană, candidatul globaliștilor (și al progresiștilor LGBT!) pare foarte plauzibil. Meciul va fi până la urmă între Partida Națională și Partida Străinătății.

Ar mai fi de adăugat că până în decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, ar trebui să asistăm și la nașterea unui partid nou care să ocupe locul lăsat liber de extincția accelerată a PSD-PNL. Loc care ar trebui ocupat tot de un partid național, suveranist și independentist. Un partid al viitoarei independențe naționale.