ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta a cedat în faţa presiunilor UDMR şi l-a schimbat pe prefectul de Covasna, Marius Popică. Acesta este cel care a amendat mai mulţi reprezentanţi ai minorităţii maghiare care nu au respectat legea, informează Dan Tănasă pe blogul său.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Astfel, în data de 9 decembrie a.c. prefectul Marius Popică l-a amendat pe primarul UDMR din Târgu Secuiesc cu 5000 de lei pentru refuzul acestuia de a arbora drapelul național în Târgu Secuiesc de Ziua Națională. De asemenea, tot săptămâna trecută Popică a amendat cu 5000 de lei filiala PCM Covasna pentru refuzul de a intona imnul de stat al României în data de 4 iunie a.c. la o manifestare de comemorare a Tratatului de la Trianon la care s-a intonat imnul Ungariei.

Popica a solicitat de asemenea Tribunalului Covasna să-l amendeze pe președintele CJ Covasna, Tamas Sandor (UDMR), pentru refuzul de a executa o sentință definitivă care-l obliga să înlăture steagul secuiesc de pe sediul CJ Covasna.

Marius Popica este al treilea prefect schimbat de Victor Ponta la presiunea UDMR, după dr. Codrin Munteanu și Dumitru Marinescu.