ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul dezbaterii publice de la Ministerul Sănătăţii pe tema cardului de sănătate, unul din reprezentanţii societăţii civile, preotul Mihai-Andrei Aldea a făcut o afirmaţie ce a părut la prima vedere, şocantă.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Clericul a spus că peste un milion de români au refuzat cardul de sănătate, acesta fiind contrazis de şeful CNAS, Vasile Ciurchea.

Acesta din urmă spusese că nu e vorba despre un milion de oameni, ci doar despre 2.000-3.000 de români.

Iată însă că noi informaţii au ieşit la iveală, care confirmă că părintele Mihai-Andrei Aldea avea dreptate. Astfel, conform datelor puse la dispoziţie de Poşta Română, instituţia a avut un retur de 7% din cele 13,2 milioane de carduri pe care trebuia să le distribuie, informează jurnalistul Alex Rădescu pe blogul său.

În cifre, asta înseamnă că 924.000 de români, au refuzat sau nu au putut primi cardul de sănătate. Pentru a vedea situaţia pe judeţe faceţi click AICI.