ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un scandal uriaș a cuprins lumea sportului după ce o comisie mandatată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a solicitat suspendarea Rusiei din toate competiţiile sportive şi a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eşantioane, informează BBC.

Din cauza acestor acuzații, atleţii ruşi ar putea să nu mai fie primiţi la competiţiile internaţionale. În raportul de la Geneva, dat publicităţii după mai multe cazuri de corupţie în cadrul IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism), Comisia WADA a recomandat şi înlocuirea directorului laboratorului de la Moscova şi a acuzat autorităţile ruse de "intimidare directă" asupra acestui laborator.

De asemenea, Comisia solicită suspendarea pe viaţă a cinci antrenori şi cinci sportivi ruşi, între care campioana olimpică la 800 metri Maria Savinova. Raportul notează că Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost sabotate prin prezenţa mai multor atleţi dopaţi.

O celebră maratonistă ar fi plătit 450.000 de euro mită ca să poată participa la Olimpiada de la Londra, deşi fusese depistată pozitiv. Iar Moscova ar fi ştiut toate acestea, susţine raportul.

Federaţia Internaţională de Atletism a început procedura pentru suspendarea Rusiei, iar atleţii riscă să nu poată participa la Olimpiada de vară de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Guvernul de la Moscova respinge toate acuzaţiile şi spune că este vorba de campanie de discreditare.