ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De câteva zile inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti au luat la puricat Mediafax Group, firmă deţinută de Adrian Sârbu. Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, în prima zi de control angajaţii găsiţi la birou au fost puşi să semneze un act de prezenţă. Alţii au fost invitaţi la discuţii cu inspectorii, care au început simultan o verificare la sânge a actelor din firme.

Se pare că la originea controlului s-ar afla mai multe plângeri ale foştilor angajaţi ai lui Adrian Sârbu, daţi afară sau trecuţi pe linie moartă fără prea multe explicaţii. "Unora li s-a reproşat că au salarii mari, deşi argumentul era unul pueril. Altora, li s-a spus că posturile le vor fi desfiinţate, dar nu s-a întâmplat acest lucru", a explicat un fost angajat pentru sursa citată.

"Cât am lucrat pentru Sârbu am primit bani de pe mai multe firme, nu doar de la firma la care eram angajat. Suma era cea negociată, dar acest lucru mi s-a părut întotdeauna foarte ciudat", a declarat un alt fost angajat.

Parte din actualii salariaţi ai lui Sârbu au contracte part-time: două ore trecute pe cartea de muncă, restul banilor venind din contracte de drepturi de autor, deşi numărul de ore prestate e mult mai mare decât în acte. De la începutul anului, o mare parte a angajaţilor primesc venituri doar din drepturi de autor, renunţându-se şi la cele două ore de pe cartea de muncă.

Rezultatele controlului vor fi făcute publice abia la începutul săptămânii viitoare, potrivit reprezentanţilor ITM Bucureşti. "Este vorba despre un control constant care se face la toţi angajatorii pentru a verifica respectarea legislaţiei muncii. Nu pot să vă dau mai multe amănunte atâta vreme cât controlul este încă în derulare", a spus Marilena Balabuti, inspector adjunct pentru relaţii de muncă la ITM Bucureşti.

Mediafax Group deţine Gandul.info, Ziarul Financiar, ProSport.ro, ProMotor, Agenţia de presă Mediafax, The One, Playboy, Apropo.ro, Showbiz, CSID.ro etc.