ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou protest împotriva gazelor de șist va avea loc în toată ţara, pe 6 aprilie.  Ziua Națională Antifrack este pe 4 aprilie,, dar a fost aleasă ziua de 6 aprilie, pentru a oferi posibilitatea cât mai multor persoane din toate zonele să fie prezente la manifestare.

Protestul este declarat apolitic, fără nicio altă conotație ideologică, în afara problemei fracturarii hidraulice.

Detaliile pot fi găsite pe pagina de Facebook a evenimentului, precum și pe site-ul stopfracturare.ro.

harta_romania_anti-fracturare_fracking
În 2013, am ieşit în stradă în Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Oradea, Braşov, Codlea, Buzău, Călăraşi, Cluj, Mangalia, 2 Mai, Costinesti, Galaţi, Iaşi, Târgu Neamţ, Piatra Neamţ, Slatina, Sibiu, Suceava, Timişoara, Buziaş, Vaslui, Bârlad, Negresti (Vaslui), Bistrita, Craiova, Reghin, Constanţa iar în Negreşti, Bârlad, Bucureşti, Vaslui, Tecuci, autoritaţile locale au încercat să interzică protestele şi au hărţuit şi intimidat organizatorii. De asemenea, românii din Strasbourg şi Copenhaga s-au alăturat protestelor, precum şi activişti din Cehia, din patru oraşe din Bulgaria şi din Australia. Corespondenţi ai publicaţiilor franceze (Le Monde, La Croix, Le Courrier de Balkans) şi belgiene (RTBF) au fost prezenţi la Bârlad.

Oamenii au ieşit în stradă ca o răbufnire în urma lipsei de transparenţă a guvernanţilor şi a minciunilor expuse publicului larg în ce priveşte pericolele fracturării hidraulice, o metodă dezastroasă pentru mediu şi sănătate, interzisă sau suspendată în ţări precum Franţa, Irlanda, Olanda, Danemarca şi Bulgaria, dar şi în state SUA, precum New York.

În contextul unei blocade mediatice si dezinformării practicate de politicieni, am aratat că societatea civilă românească nu este indiferentă şi că există opoziţie împotriva fracturării hidraulice.