ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Promovată ca o mare realizare a României post-decembriste, prima operaţie de schimbare de sex a unui român s-a transformat într-o dramă pentru cel supus acestui experiment. Fostul Sorin, acum Sorina, este într-o stare deplorabilă, dormind  în adăposturi pentru oamenii străzii.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Sorina Raţiu a ajuns cerşetor şi trăieşte din mila oamenilor în Sibiu. Aşa cum era de-aşteptat, Sorin Raţiu spune că în ciuda operaţiei de "feminizare", se simte...tot bărbat şi că are nevoie de bani pentru o nouă operaţie. A ajuns să cerşească în Italia, pe la bisericile româneşti.

În Italia am fost la biserică la români, m-au ajutat, am cerşit dar mi-au dat şi de milă. Am ajuns să cerşesc pentru că am nevoie de aceşti bani ca să pot să mă operez, am nişte probleme, nu pot să stau cu lumea, am probleme de mai mulţi ani, vreau să strâng bani ca să-mi rezolv problema. În Italia a fost bine, mâncare bună, am dormit şi pe la Caritas. Pe la Veneţia am fost, pe la Padova, la Trieste am fost, la Milano, am dormit la Caritas, ceva serviciu de asistenţă socială”, povesteşte Sorina pentru Adevărul.

După 20 de ani de la operaţie, omul spune că "vrea" să fie femeie, dar nu o lasă biologia: "Eu mă simt ca un bărbat”, afirmă ea.

Vocile care au afirmat, la vremea respectivă, că Sorin Raţiu este un caz pentru psihiatrie au fost ignorate, preferându-se să se meargă înainte cu această operaţie, pentru a se putea da satisfacţie noilor ideologii în materie de sexualitate.