ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anunțul președintelui Barack Obama privind autorizarea atacurilor aeriene în Siria, pentru eliminarea jihadiștilor nu a trecut neobservat de Moscova. Ministerul rus de Externe a avertizat că orice atac unilateral al SUA asupra teroriștilor din Siria trebuie autorizat de Consiliul de Securitate al ONU. Altfel, susține Moscova, este vorba de o agresiune.

Atacurile aeriene ale SUA în Siria împotriva jihadiștilor Statului Islamic, fără aprobarea Damascului și în lipsa unor decizii ale Consiliului de Securitate al ONU ar reprezenta o agresiune și o încălcare grosolană a dreptului internațional”, a afirmat Aleksandr Lukașevici, purtător de cuvânt al ministerului rus de Externe.

Moscova nu apărără jihadiștii SI, însă, ca îndelung susțininătoare a regimului Bashar al-Assad suspectează Washington-ul că, prin aceste lovituri aeriene, vrea să atace forțele guvernamentale siriene, a mai spus Lukașevici, conform Reuters. ”Există motive să bănuim că forțele guvernului de la Damasc ar putea fi, de asemenea, atacate”, a precizat responsabilul rus.

În lumea arabă, anunțul lui Obama a rămas, pentru moment, fără vreo reacție.

Siria anunta că, dacă SUA vor efectua raiduri aeriene fără consensul guvernului de la Damasc, regimul Assad va considera aceste acțiuni un atac direct la adresa Damascului. Explicația a venit din partea ministrului sirian al Reconcilierii Naționale, Ali Haidar.