ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16:41 Referendumul din 16 martie este doar o formalitate pentru ratificarea deciziei Parlamentului Crimeii iar peninsula este, începând de joi, a Rusiei, a anunțat vicepremierul Rustam Temirgaliev. De asemenea, legislativul a solicitat ratificarea acestui document și de către președintele și parlamentul Rusiei.

Parlamentarii din Crimeea așteaptă acum răspunsul Moscovei, care ar putea veni la începutul săptămânii viitoare.

[divider]

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului federal rus, va examina săptămâna viitoare un proiect de lege privind posibilitatea anexării Crimeii la Rusia, a declarat liderul fracţiunii parlamentare Rusia Dreaptă, Serghei Mironov, unul din autorii iniţiativei legislative, scrie Agerpres.
Ținând cont de data referendumului din Crimeea, 16 martie, eu cred că există timp pentru a examina această lege în regim normal. Proiectul de lege va fi dezbătut săptămâna viitoare.

Cetățenii din Crimeea vor vota în data de 16 martie dacă vor să facă parte din Ucraina sau din Rusia.

Tot joi, Parlamentul din Crimeea a adoptat decizia privind intrarea autonomiei în componenţa Rusiei. Imediat după această decizie, Vladimir Putin a avut joi o reuniune cu membrii Consiliului rus de Securitate pentru a discuta situaţia din Ucraina și a evalua această hotărâre a legislativului din peninsulă.

La reuniune au fost prezenţi, între alţii, premierul rus Dmitri Medvedev, preşedinţii celor două camere ale parlamentului federal (Duma şi Consiliul Federaţiei), respectiv Valentina Matvienko şi Serghei Narîşkin, şeful administraţiei prezidenţiale Serghei Ivanov, ministrul apărării Serghei Şoigu, ministrul de interne Vladimir Kolokolţev, precum şi directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB) Aleksandr Bortnikov.