ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi membri ai CNA, Narcisa Iorga și Valentin Jucan, acuză instituția din care fac parte că a "aranjat" concursul de licențe acordat pentru programele de radio tematice, informează paginademedia.ro.

Practic, Narcisa Iorga și Valentin Jucan acuză faptul că radio-ul cultului adventist a primit încă o licență, deși acesta mai avea 47, obținute fără a se prezenta la concursurile CNA.

Cei doi spun că prin comparație, Radioul Bisericii Ortodoxe Române are doar cu patru licențe în plus față de cel al cultului adventist, în timp ce catolicii beneficiază de doar patru licențe la nivelul întregii țări.
Cu o singură excepţie, la fiecare licenţă au fost grupate 6 voturi ale aceloraşi 6 membri din chiar primul tur de scrutin. Cei 6 membri sunt propuşi de U.S.L. şi U.D.M.R. Excepţia a făcut-o licenţa de la Vaslui unde numărul voturilor a fost de 4 la 4, membrii propuşi de P.S.D. neînţelegându-se cu membrii propuşi de P.N.L.. (Menţionăm că pentru a adopta o decizie este nevoie de minimum 6 voturi.) Nu a contat faptul că un post de radio aparţinând cultului adventist (se referă la Radio Vocea Speranței – n.r.) avea deja 47 de licenţe obţinute prin forţa financiară de care dispune şi nu prin prezentarea la concursuri organizate de C.N.A. Radioul Bisericii Ortodoxe Române (Radio Trinitas – n.r.) are doar 4 licenţe de radio în plus faţă de postul adventist, iar postul cultului catolic în limba română (Radio Maria – Radio Maria SRL – Oradea) avea doar 4 licenţe în toată ţara. Astăzi, cultul adventist a mai primit un post de radio iar cultul catolic doar 3.

Nu a contat nici avertismentul pe care noi l-am dat asupra riscului de manelizare a pieţei radio din România aflată oricum aproape de faliment.

C.N.A., prin votul a 6 membri, a decis astăzi să deschidă “cutia Pandorei”, acordând 2 licenţe pentru un post de radio tematic folcloric (Tradițional FM – SC. Adway Direction SRL Cluj-Napoca – n.r.), doar pentru că solicitantul societăţii are susţinere politică. O situaţie similară s-a petrecut cu licenţele deţinute de B.B.C. în România, care au fost preluate de către societatea unui alt om politic* ( fac referire la Aristotel Căncescu și la postul de radio Super FM) de aceeaşi orientare, fiind singurele pe care se difuzează manele - comunicat Narcisa Iorga și Valentin Jucan

Licențele au fost acordate după cum urmează:

  • Trinitas (Patriarhia Română ) a obținut frecvențe în următoarele localități: Nucet, Panciu, Petroșani, Slobozia.

  • Radio Maria - tematic religios - catolic ( Radio Maria SRL Oradea - societatea înscrisă la concurs): Iași, Târnăveni (Mureș), Vișeul de sus (Maramureș).

  • Traditional FM - folcloric (SC. Adway Direction SRL Cluj-Napoca): Bacău, Bistrița,

  • Itsy Bitsy (On Air Studio Bucuresti): Bălcesti (Vâlcea), Suceava

  • Radio Clasic (Dream Radio Bucuresti): Focșani, Onești

  • Radio Vocea Speranței (Asociatia Centrului Media Speranța Voluntari): Adjud (jud. Vrancea).

  • Unirea FM - tematic informativ (Unirea Pres SRL Alba Iulia): Alba Iulia

  • SC Maria Radio Erdely SRL (Maria Radio,  post tematic religios, în limba maghiara): Cluj Napoca

  • Sport Total FM (SC. Global Media Expert SRL Bucuresti): Drăgășani (Vâlcea)

  • Maxima Sport FM (Radio Maxima Sport București): Slatina

  • Alt FM - tematic interconfesional (Radio CNM SRL Sanleani): Timisoara