ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 10 decembrie 2013 în Parlamentul European a fost respins Raportul Estrela referitor la „drepturile sexuale și reproductive”. Cu ochii la parlamentarii noștri care tocmai își votau supra-imunitatea, am uitat atunci să mă bucur pe deplin pentru căderea acestei calamități.

Raportul Estrela propunea printre altele predarea unor noțiuni despre masturbare și contracepție începând din școala primară, degradarea părinților de la statutul de educatori primari ai copilului și retrogradarea lor la ”alte părți interesate” sau obligativitatea medicilor de a efectua avorturi fără a mai putea apela la libertatea de conștiință.

Iată însă că Raportul Estrela se întoarce. Același grup politic, grup alcătuit în marea lui majoritate din europarlamentari socialiști, neomarxiști și ”verzi”, se află în spatele unui nou proiect cunoscut sub numele de Raportul Lunacek.

Acest raport reia de fapt unele teme susținute și de Estrela la care adaugă o nouă optică asupra problematicii mariajelor gay și a adopției de copii de către cuplurile homosexuale.

La obiect Raportul Lunacek vrea să introducă „Principiile Yogyakarta” în ordinea juridică a Uniunii Europene. Pentru cei care nu știu, în  „Principiile Yogyakarta” activiștii homosexuali afirmă că „drepturile speciale ale homosexualilor sunt acoperite de drepturile universale ale omului”. În această ordine de idei toate cele 120 de drepturi speciale ale grupurile gay ar trebuie să fie impuse în scopul de a îndeplini cerințele recunoscute pe plan internațional în domeniul drepturilor omului.

Practic lobby-ul activiștilor homosexuali dorește, nici mai mult, nici mai puțin, extinderea priorității drepturilor persoanelor cu handicap la nivel european și asupra drepturilor speciale ale grupurilor gay.

Chiar dacă nu are caracter legislativ, pe baza raportului Lunacek se vor putea de exemplu face solicitări de recunoaștere a documentelor de stare civilă . În practică, aceasta ar însemna că statele membre în care „căsătoriile de același sex” nu sunt recunoscute de legea țării ar putea fi obligate de legislația UE să recunoască „o căsătorie de același sex” care a avut loc într-un alt stat membru.

Acest raport a fost caracterizat de forțele conservatoare europene drept o încercare uimitor de nerușinată a activiștilor homosexuali de manipulare a drepturilor fundamentale ale omului.

Promotoarea Ulrike Lunacek este membră a Parlamentului European din partea formațiunii austriece Partidul Verde. Ea este activistă feministă și co-președintă a grupului de lucru privind drepturile homosexualilor. Aceasta nu mă mai miră deoarece și pe plaiurile noastre ”verdele” Remus Cernea numai de problemele ecosistemului nu se ocupă. În 2013 Lunacek a susținut un amendament cu tangențe înspre pedofilie în care se vorbea despre necesitatea „unei educații sexuale interactive, dincolo de prejudecăți și tabuuri” pentru copiii mici.

***
Nu mai târziu de 4 februarie în Parlamentul European se va vota asupra acestui raport.

Cine a votat favorabil Raportului Estrela în decembrie 2013? Nu mai puțin de 11 europarlamentari dintre cei 33 trimiși de români la Bruxelles. Din partea PNL au votat Norica Nicolai, Ovidiu Silaghi și Renate Weber. Din partea PSD au votat Victor Boştinaru, Corina Crețu, Minodora Cliveti, Viorica Dăncilă, Ioan Enciu, Ioan Mircea Pașcu și Dan Claudiu Tănăsescu. La aceștia se adaugă și Adrian Severin.

Vă propun un exercițiu de memorie, necesar și util pentru viitorul familiilor noastre.

Puteţi semna o petiţie contra acestui raport, alăturându-vă celorlalţi 140.000 de semnatari, aici.