ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de sâmbătă pare să fi fost ziua victoriei pentru Wily Schuster și oamenii din Moșna care s-au opus explorării gazelor de șist și firmei Prospecțiuni SA.

Într-un interviu postat pe youtube, Wily Schuster afirmă că a fost informat de șeful poliției și cel al Jandarmeriei Sibiu că Prefectul a cerut firmei "Prospecțiuni SA" să plece din zona respectivă.

Sâmbătă seară, sute de localnici au început o acțiune masivă de decablare, reușind să strângă sute de metri de material aparținând SC Prospecțiuni SA.  Gheorghe Dăianu, directorul lucrărilor seismice al firmei patronate de Ovidiu Tender, a încercat să recupereze cablurile de la Căminul Cultural din Alma Vii, dar a scăpat cu greu de furia mulțimii.

În altă ordine de idei, duminică dimineață, mașinile SC Prospecțiuni SA parcate în fața Hotelului Central din Mediaș au fost găsite cu cauciurile tăiate. Wily Schuster și protestatarii din Moșna au anunțat că nu au nicio legătură cu acest incident.

cauciucuri-sparte-la-prospectiuni-medias-mosna-schuster

Sursa foto: http://novatv.ro

http://youtu.be/721Fenvt2t8