ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O ambasadă a unei țări arabe au apelat la Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli pentru a cumpăra două milioane de hectare de teren agricol în România, anunță Business24.ro

De la 1 ianuarie, România și-a asumat decizia de a liberaliza piața funciară autohtonă, deschizând larg porțile pentru achiziția de pământ agricol de către cetățenii străini. Bulgaria, în schimb, a interzis aceeași măsură până-n 2020.
Există cerere foarte mare pe piaţa terenurilor agricole din România, foarte mulţi investitori au venit la mine să îi ajut să găsească terenurile comasate pe care să le cumpere. O ambasadă dintr-o ţară mică din Orientul Mijlociu a căutat la noi în ţară să cumpere 2 milioane de hectare de teren agricol. Mi-au cerut mie ajutorul să le găsesc două milioane de hectare de teren agricol. Nu pot să spun ce ţară este, însă asta dovedeşte cât de căutat este terenul nostru- Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, pentru Business24.

Tot în această perioadă, Agenția Domeniilor Statului (ADS) se va transforma în Agenția pentru Reglementare pe Piața Funciară și va trece din subordinea Ministerului Agriculturii în subordinea directă Primului Ministru.
Este o mare aberatie. De ce trebuie o institutie de stat sa intervina intr-o tranzactie comerciala nu inteleg. O sa devin un fel de agentie imobiliara. Daca la ministerul Agriculturii activitatea mai era verifica din cand in cand de Corpul de Control al Premierului, acum au facut legala nelegalitatea- Laurențiu Baciu,

In timp ce în România, un hectar de teren costă în medie, 2.000 de euro, în Danemarca, Olanda sau Germania un hectar a sărit de 20 de mii de euro. În momentul de față investitorii străini dețin peste 700.000 de hectare, informează Business24.