ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 15:00 Sediul Intact, acolo unde se află televiziunile Antena 3 şi Antena 1, a fost pus sub sechestru.

UPDATE 14: 25 Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat definitiv, vineri, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare în dosarul privatizării ICA.

Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare. Curtea de Apel Bucureşti a anunţat vineri, în şedinţă publică, verdictul în cazul lui Dan Voiculescu şi a celorlalţi inculpaţi în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Voiculescu a fost condamnat la închisoare.

A presimţit că va fi condamnat

Dan Voiculescu s-a prezentat şi în această dimineaţă la Poliţia Ilfov conform programului de supraveghere din cadrul controlului judiciar impus de procurori în dosarul în care este acuzat că a şantajat mai mulţi oameni de afaceri. „Mă duc acasă, fac o baie, şi aştept să vină cine vine. Nu merg la instanţă, mă duc un pic la birou şi pe urmă mă duc acasă. Judecătorii vor lua o decizie. Nu mă predau. Stau acasă liniştit cu familia”, a declarat Voiculescu la ieşirea din sediul Poliţiei.

Omul de afaceri a mai spus că dacă va fi condamnat o să scrie o carte „pentru că acolo este linişte”. „Orele de somn probabil că sunt fixe, orele de masă, probabil sunt fixe. Deci e numai bine să scrii”, a mai spus el.   În final, Voiculescu a menţionat că „bătălia” nu s-a sfârşit. „Nu se va sfârşi până nu se face dreptate”.

Au amânat din nou sentinţa

Iniţial, ziua pronunţării a fost anunţată joi, după ce avocaţii inculpaţilor au depus la instanţă concluziiile finale, în scris.

Marţi, la ultimul termen al procesului, Voiculescu a susţinut că rechizitoriul dosarului ICA este “incorect, bazat pe falsuri, nu pe probe” şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost vânat de procurori, fără a fi chemat la DNA.

Gheorghe Mencinicopschi a spus că nu vrea ca familia sa să ajungă în stradă, Corneliu Popa a rugat instanţa să ţină cont că are o fetiţă cu probleme de sănătate, iar Sorin Pantiş a susţinut că în dosarul ICA nu există prejudiciu, în ultimul cuvânt dat inculpaţilor în dosarul ICA