ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, mamă a trei copii și specialistă în drept european, a făcut apel la decizia de respingere a ordonanţei preşedinţiale pentru ridicarea statului de "zonă specială de siguranţă publică" şi repectarea dreptului la libera circulaţie a cetăţenilor din Pungeşti emisă de Judecătoria Vaslui.

Mai mult decât atât, profitând de faptul că Jandarmeria a făcut, pe 11 decembrie a.c. o cerere de strămutare a procesului pentru motiv de bănuială legitimă, autoarea "Manifestului de la Băiculești" a achiesat la această procedură și cere ca apelul să se judece la București sau Pitești.
"S-a întâmplat ceva foarte interesant: cu 7 minute înainte de începerea procesului de pe 11, Jandarmeria a depus cererea asta de strămutare. De ce? Păi au vrut să se asigure că în caz de sentință nefavorabilă, să ducă procesul în altă parte. Dar nu mizau pe faptul că o să achiesez și eu la această cerere. Voi cere să se judece în București sau Pitești. Un complet format din trei judecători este mai greu de intimidat. În plus, instanțele de-acolo știu exact că dreptul european se aplică direct în intern, așa că mă aștept la o soluție favorabilă. Vreau să le câștig copiilor din Pungești dreptul de a colinda liberi, că acum, nu pot s-o facă decât în grupuri de maxim trei persoane și însoțiți de jandarmi", ne-a declarat în exclusivitate, Simona Niculescu.

Simona Niculescu, împreună cu două asociații, au cerut emiterea unei ordonanțe președințiale prin care "zona de siguranță deosebită" din Pungești să fie eliminată, arătând că sunt încălcate drepturile la proprietate și liberă circulație.