ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul Slovaciei a adoptat un amendament la Constituţia ţării prin care căsătoria este definită drept „legătura unică dintre un bărbat și o femeie”, informează MetroWeekly.

În favoarea amendamentului au votat 102 parlamentari, doar 18 opunându-se. Mai mult decât a interzice căsătoriile homosexuale, aceste amendament constituţional interzice orice formă de uniune civilă între persoane de acelaşi sex: " va fi imposibil ca drepturile și îndatoririle asociate cu căsătoria să fie conferite în orice alt fel decât uniunii recunoscute dintre un bărbat și o femeie", se arată în document.

Slovacia este al şaptelea stat membru al Uniunii Europene, după Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Ungaria si Croația, care adoptă o poziţie de protecţie a căsătoriei tradiţionale.

De asemenea, Rusia a interzis propaganda homosexuală în faţa minorilor şi a restricţionat adopțiile de copii de către cetățenii din țările ce recunosc căsătoriile între homosexuali. 

Australia şi India au interzis şi ele, căsătoriile între persoane de acelaşi sex.