ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcţia Urbanism, Cadastru şi Gestionare Teritoriu a răspuns sesizării Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", care solicita Primăriei sector 2 Bucureşti demolarea statuii filozofului Mircea Vulcănescu (amplasată în Piaţa Sfântul Ştefan din Capitală).

Direcţia Urbanism a invocat avizul favorabil dat Ministerului Culturii în anul 2009 şi semnat, printre alţii, de academicianul Eugen Simion, preşedintele de onoare al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Artă - Dan Hăulică, preşedintele Comisiei Monumentelor - Mihai Oroveanu şi Marin Diaconu - editorialist al operei lui Mircea Vulcănescu, dar şi de reprezentanţi ai primăriei.

Direcţia Urbanism precizează că "amplasarea bustului de bronz al lui Mircea Vulcănescu s-a făcut cu respectarea prevederilor legale".

Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" motiva cererea de demoilare a statuii lui Mircea Vulcănescu prin faptul că acesta a fost condamnat, în anul 1948, la "8 ani de închisoare pentru săvârşirea de crime de război şi militantism în favoarea hitlerismului sau fascismului".

Citeşte şi 61 de ani de la moartea lui Mircea Vulcănescu, exterminat în închisoarea de la Aiud. Ultimul său mesaj pentru poporul român
statuie mircea vulcanescu 1statuie mircea vulcanescu 2statuie mircea vulcanescu 3statuie mircea vulcanescu 4
Sursa: roncea.ro