ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salutară știrea de azi:

„Parohul Bisericii „Sfântul Dumitru” din Capitală, Pavel Borșevschi, împreună cu un grup de preoți, din protopopiatul Chișinău, sectorul II, părăsește Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, și aderă la Mitropolia Basarabiei, subordonată Bisericii Ortodoxe Române”.

Dar, vă rog să nu vă supărați pe mine: după umila mea părere, din tot ce am citit azi iese în față un fel de bravadă, de fală deșartă, nu de fapte!

Când ni se spune că „protoiereul Pavel Borșevschi aderă la Mitropolia Basarabiei”, vrem să vedem cererea, concretă, de aderare a acestuia, și a celorlalți preoți care îl însoțesc, la Mitropolia Basarabiei, depusă în fața Înalt Prea Sfinției Sale Petru, Mitropolit al Basarabiei.

Deocamdată nu am văzut o asemenea cerere!

Iar dacă ar fi să fie o asemenea cerere din partea preotului Pavel Borșevschi (FOTO), am vrea ca odată cu această cerere preacucernicul părinte să-i ceară ÎPS Petru și tuturor credincioșilor Mitropoliei Basarabiei iertare pentru durerea pe care le-a pricinuit-o atunci, în 1998-1999, când, după plecarea de printre noi a părintelui Vasile Petrache, parohul Bisericii Sf. Nicolae din centrul Chișinăului, a acționat cu rea-credință astfel încât acest lăcaș sfânt să fie scos din subordinea Mitropoliei Basarabiei și trecut în subordinea Bisericii Ruse.

Am fost prezent atunci, împreună cu enoriașii Mitropoliei Basarabiei, la actele de-a dreptul banditești la care s-au dedat reprezentanții Mitropoliei moscovite susținuți de ministrul de Interne V. Catană din cadrul Guvernului Sturza.

Nu vreau ca cei care au hulit Biserica noastră națională să facă pe eroii acum când le fuge pământul de sub picioare.

Nu vreau falși susținători ori slujitori ai Bisericii Noastre Naționale!

Vreau luptători cinstiți întru Hristos Mântuitorul!

Mai avem unul care se dă ani buni drept preot al Mitropoliei Basarabiei”, Ion Ciuntu îi spune, pentru a induce lumea în eroare, dar care nu a fost și nu este al Mitropoliei Basarabiei.

Te pomenești că și ăsta face mâine declarație fără să adere sincer la Biserica Neamului.