ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța presa din România a scris sute de pagini.

Problemele tezei de doctorat plagiate de rectorul Dan Marcel Iliescu ridică trei întrebări:

a. Teza de doctorat fiind copiată cuvânt cu cuvânt, rectorul Iliescu nu are doctorat corect și trebuie să i se retragă titlul de doctor în științe medicale.

b. Fără doctorat, rectorul Iliescu nu poate fi nici măcar conferențiar (și nu avea dreptul să candideze la funcția de rector).

c. Plagiatul se pedepsește în justiția română cu închisoare de la șase luni la trei ani sau amendă penală.

Aceste trei întrebări trebuie să conducă Ministerul Învățământului, condus de Ligia Deca, la un singur deznodământ: destituirea lui Dan Marcel Iliescu din funcția de rector al Universității Ovidius din Constanța.

Și mai apar din cauza nedestituirii rectorului Iliescu și câteva întrebări poate chiar mai complicate. A plagiat oare ministrul Ligia Deca, ea însăși, teza ei de doctorat? Și din acest motiv îi este frică să destituie un plagiator?

Presa a descris-o în câteva propoziții foarte clare: 

„Ligia Deca (40 de ani) preia Ministerul Educației fără a avea nicio experiență de management în educație, direct de pe postul de consilier al președintelui Iohannis care a coordonat proiectul prezidențial România educată, proiect criticat pentru lipsa unei direcții clare de acțiune în educație. Este primul ministru al Educației care a fost președintele unei asociații studențești (ANOSR) și care nu are toate gradele de profesor sau cercetător – este lector universitar la SNSPA, unde predă Studii europene. Propunerea de ministru a fost anunțată luni la ora 14:00 de șeful PNL, Nicolae Ciucă, numirea fiind o formalitate." (G4Media.ro)

Numai că și doctoratul premierul Nicolae Ciucă are mari calupuri plagiate. De ce nu se găsește publicată pe nici un site teza de doctorat a Ligiei Deca? Ca să nu ne mai gândim la faptul ca ea este ingineră dar predă studii europene la SNSPA și are doctorat în științe politice. Ar fi bine să se cerceteze și faptul că ministra Ligia Deca este din Constanța ca și rectorul Dan Marcel Iliescu.


Ministrei Ligia Deca din Constanța i s-a mai spus că „O gașcă de plagiatori a pus mâna pe Universitatea Ovidius, iar Ligia Deca doarme în post..."

Îi reamintim: „Referendumul privind modalitatea de alegere a rectorului Universității Ovidius Constanța a avut loc miercuri, 6 martie a.c., în spatele ușilor închise... Cum este o chestiune de viață și de moarte, iar miza este una pe termen lung, e de înțeles disperarea! Concret, mediul academic a decis cum va fi ales noul rector, prin vot secret sau concurs. Un eveniment ce ar fi trebuit să fie public, transparent, s-a transformat într-o chestiune privată, departe de ochii vigilenți ai presei, care nu a fost primită în sala în care au avut loc alegerile. De ce? Jurista universității spune că așa zice Carta Universității, dar nu știe ce articol, ce număr... habar nu avea. Accesul jurnaliștilor a fost interzis inclusiv pe hol, fiind „invitați" să părăsească incinta universității... de parcă ar fi fost o gașcă de golani, și nu formatori de opinie. În metodologia pentru organizarea referendumului nu există nicio prevedere prin care să se restricționeze accesul presei. De ce ar face treaba asta, dacă totul s-ar desfășura legal și corect?! Oare voturile exprimate nu vor conta pentru cei care numără sau important e cine numără, nu cine votează?" (ReplicaOnline.ro)
 
Marcel Iliescu și Alexandru Bobe

Întrebarea cea mai complicată (pe care o consider deocamdată doar imaginară) este aceasta: de ce premierul Marcel Ciolacu nu îl demite pe rectorul plagiat Dan Marcel Iliescu?

Cetățenii României vor fi în legitimă interogație gândind că fiul premierului este student la Facultatea de Medicină, el numindu-se Andrei Ciolacu (căsătorit cu Iris Alexa Constantinescu, tot studentă la medicină) și că acest fiu a dat un examen de admitere la Facultatea de Medicină în timp ce acest plagiator, Dan Marcel Iliescu (cadru didactic la această Facultate de Medicină), conducea Universitatea Ovidius. Întrebarea: l-a ajutat în vreun fel sau altul rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu pe premierul României când fiul său a dat examenul de admitere la medicină? Îl ajută pe fiul premierului Ciolacu, într-un fel sau altul, ca student actual la Facultatea de Medicină? Rămâne un mister pe care ziariștii îl vor descifra cu siguranță.

De ce tace acest premier Ciolacu? Oare să nu fi citit el în presă nici această frază care-l privește: „Dacă Premierul României, domnul Marcel Ciolacu, nu-l va demite pe rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu, toată România academică își va aminti că domnul Premier e un simplu covrigar din Buzău, cărăuș de ustensile vânătorești în „epoca" Omar Hayssam (pușcăriașul contemporan) și mai ales tatăl fiului său care este student la Facultatea de Medicină a Universității „Ovidius" din Constanța.

Așteptăm ca premierul Ciolacu și ministra Deca să-l demită pe rectorul Dan Marcel Iliescu din funcția de rector al Universității Ovidius din Constanța. Dacă această demitere nu va avea loc, ar fi bine ca premierul să nu se mai gândească prea îndelung și s-o demită pe ministra Ligia Deca. 

Tudor Vladimir

Vedeți Rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu, de la Universitatea ”Ovidius” din Constanța, nu respectă nici carta universitară, nici legile justiției române. ANCHETĂ (DOC)