ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO cu momentul:

Fostul președinte Donald Trump a fost luat pe sus de agenții Secret Service și scos de pe scenă după ce s-a tras asupra lui în timpul unui miting în Butler, Pennsylvania, sâmbătă. VIDEO cu momentul mai sus.

ACTUALIZĂRI, inclusiv cu cine a fost trăgătorul, acum mort - ce poartă numele apelativului pe care Trump i l-a acordat lui Biden (!) - și momentul în care acesta trage asupra lui Trump și este ucis de lunetiști, în continuare

Glonțul i-a trecut lui Donald Trump literalmente pe la ureche, respectiv urechea dreaptă, care a fost atinsă de glonț. FOTO de Doug Mills cu glonțul care zboară prin spatele lui Trump după ce i-a lovit urechea rănindu-l ușor:

În timp ce era scos de pe scenă cu urme de sânge pe față, Trump striga „Luptă!” și își agita pumnii (foto sus).

Trăgătorul este mort, a declarat procurorul districtului Butler, Richard A. Goldinger, pentru ABC News. De asemenea, un participant la miting este „confirmat mort” și „posibil și un al doilea” este de asemenea mort, a adăugat Goldinger. Incidentul este investigat drept o tentativă de asasinat, „posibilă” conform exprimărilor inițiale ale forțelor speciale. FOTO cu momentul în care Trump, rănit la ureche, este scos de pe scenă de agenții Secret Service, de Gene J. Puskar/AP:

ACTUALIZARE:

SPP-ul american, Secret Service, a declarat că un trăgător „a tras mai multe focuri de armă spre scenă dintr-o poziție aflată la înălțime în afara locului de desfășurare a mitingului”, după care agenții SS „l-au neutralizat pe trăgător, care este acum decedat”.

Atacatorul a tras opt focuri de armă cu o pușcă de tip AR în timp ce se afla pe un acoperiș adiacent locului de desfășurare, la o distanță de circa 200-300 de metri în momentul împușcăturii, au declarat surse din cadrul forțelor de ordine pentru ABC News. Un participant la miting a declarat că a auzit șapte împușcături.

Un spectator a fost ucis și alți doi au fost grav răniți, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Anthony Guglielmi.

Articolul continuă după secvențele VIDEO/FOTO ABC News:

Donald Trump a transmis pe contul rețelei sale Truth Social, sâmbătă seara, câteva precizări și mulțumiri pentru Secret Service și forțele de ordine care au acționat cu promptitudine la fața locului:

"Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte. Am știut imediat că ceva nu este în regulă, în sensul că am auzit un șuierat, împușcături și am simțit imediat glonțul străpungând pielea. A avut loc o sângerare abundentă, așa că mi-am dat seama clar ce se întâmpla. DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE AMERICA!" a scris Trump.

Articolul continuă după FOTO/INFO:

„Este incredibil că un astfel de act poate avea loc în țara noastră”, a mai scris Trump. Echipa sa de campanie a informat că acesta intenționează în continuare să participe la Convenția Republicană unde urmează să fie desemnat candidat oficial la președinția SUA.

Trăgătorul care l-a împușcat pe Trump în timpul mitingului a fost identificat, a transmis în exclusivitate New York Post. FBI a preluat ancheta. Imagine cu avertisment:



Atacatorul care a încercat să îl asasineze sâmbătă pe fostul președinte Donald Trump a fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, au declarat surse pentru The NY Post. El a fost ucis de lunetiștii Serviciului Secret. O pușcă de tip AR a fost recuperată ulterior. O filmare din mulțime îi arată pe doi lunetiști care îl țintesc și împușcă pe atacator chiar în timpul în care acesta trage spre Trump:

TMZ prezintă și o filmare în care se vede trăgătorul cu câteva secunde înainte de a fi împușcat:

Bethel Park este un sat situat la 40 de mile sud de locul unde a avut loc mitingul lui Butler.

Nu este clar de ce Crooks a tras asupra viitorului candidat oficial republican la președinție.


Crooks, din Bethel Park, Pennsylvania, a tras focuri de armă - dintre care unul l-a atins pe Trump în ureche - la un miting în aer liber în Butler, chiar lângă Pittsburgh.

Crooks a fost plasat pe acoperișul unei fabrici la nu mai mult de 130 de metri de scena de la Butler Farm, arată sursele citate. FOTO:

APAR ÎNTREBĂRILE

Se pune întrebarea firească de ce Secret Service nu era cu forțe speciale pe acel acoperiș extrem de vizibil de altfel, aflat atât de aproape de locul mitingului, cât și cum a ajuns tânărul înarmat cu o pușcă într-o zonă care în mod normal trebuia să fie ultra-securizată.

O altă ciudățenie: pe atacator îl cheamă CROOKS (ESCROCI, CORUPȚI)  iar Trump se referă îndeobște la Biden cu apelativul CROOKED (ESCROC, CORUPT).

Mai jos, imagini video tensionate într-o transmisie LIVE ABC în care apare și evacuarea rănitului și a persoanei decedate, urmate de o filmare CNN în care se vede și atacatorul mort pe un acoperiș:

VIDEO CNN:

Trump a fost împușcat tocmai când afirma că Biden este cel mai prost președinte din istoria SUA. Să revedem momentul mai pe larg - VIDEO Fox News:

Reacțiile curg lanț, normal. VOM REVENI!